Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

2 broke girl$ review




Η σειρά 2 Broke Girls (ή αλλιώς 2 BROKE GIRL$) είναι ένα αμερικάνικο sitcom που έκανε πρεμιέρα στο CBS την τηλεοπτική περίοδο 2011-2012. Η σειρά ακολουθεί τις περιπέτειες των απένταρων συγκάτοικων Max (Kat Dennings) και Caroline (Beth Behrs) και τις προσπάθειες τους να ξεκινήσουν μια επιχείρηση με cupcakes στην περιοχή Williamsburg στο Brooklyn της Νέας Υόρκης. Στις 5 Οκτωβρίου 2011, το CBS έδωσε full season στη σειρά και στις 14 Μαρτίου 2012 ανανέωση για 2η σεζόν.

Λίγα λόγια για τη σειρά.



Η Max προέρχεται από μια φτωχή οικογένεια και είχε μια ιδιαίτερα άσχημη παιδική ηλικία. Η Caroline αντίθετα προέρχεται από μία πολύ πλούσια οικογένεια και αποτελεί το κλασικό κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο. Ωστόσο μένει άφραγκη γιατί ο πατέρας της μπαίνει φυλακή όταν αποκαλύπτεται ένα μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο για το οποίο ήταν υπεύθυνος. Και οι δύο κοπέλες δουλεύουν τη βραδινή βάρδια σε ένα εστιατόριο στο Brooklyn και σταδιακά γίνονται φίλες και μαζί χτίζουν τον όνειρο τους να ανοίξουν μια επιχείρηση με cupcakes. Αφεντικό των κοριτσιών είναι ο κοντούλης Kορεάτης Han Lee (Matthew Moy), ο οποίος είναι πάντα στόχος για αστεία για το μέγεθος του και τις γνώσεις του για την αμερικανική κουλτούρα. Στο εστιατόριο μαζί τους είναι ο ουκρανός μάγειρας Oleg (Jonathan Kite) και ο 75χρονος αφροαμερικάνος Earl (Garrett Morris) που αποτελεί μια πατρική φιγούρα για την Max. Αργότερα στη σεζόν προστίθεται στο cast και η γειτόνισσα των κοριτσιών Sophie (Jennifer Coolidge), μία πολωνή που διατηρεί μία επιχείρηση με καθαρίστριες με το όνομα Sophie’s Choice. Η Sophie γίνεται αντικείμενο λατρείας του σεξιστή (και σεξομανή) μάγειρα Oleg. Στο τέλος κάθε επεισοδίου μαθαίνουμε πόσα χρήματα έχουν μαζέψει και πόσο απέχουν από τον στόχο των $250,000 προκειμένου να ανοίξουν την επιχείρηση τους.

Η δεύτερη σεζόν κατά την γνώμη μου είναι ακόμα πιο απολαυστική από την πρώτη καθώς το cast (το πρωταγωνιστικό δίδυμο αλλά και οι απολαυστικοί δεύτεροι ρόλοι) έχει δέσει ιδιαίτερα και χαρίζει στιγμές απίστευτου γέλιου. H Kat Dennings αποτελεί κατά την γνώμη μου μία από τις καλύτερες κωμικές ηθοποιούς που έχω συναντήσει στην αμερικάνικη τηλεόραση.

Η σειρά έχει λάβει μικτές κριτικές καθώς έχει κατηγορηθεί για ρατσιστικό χιούμορ και σεξιστικά αστεία. Παρόλα αυτά η σειρά έχει καθολική ανταπόκριση από το κοινό και αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες σειρές της Αμερικής. Στις 20 Ιουνίου 2012 το TBS ανακοίνωσε ότι έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα για syndication και θα αρχίσει να προβάλει τη σειρά το 2015.

Awards

Year
Award
Category
Recipients and nominees
Outcome
2012People’s Choice AwardsFavorite New TV Comedy2 Broke Girls
Won
Excellence in Production Design AwardEpisode of a Multi-Camera, Variety or Unscripted SeriesGlenda Rovello, Conny Boettger and Amy Feldman
Nominated
Teen Choice AwardsChoice TV Breakout Performance – FemaleBeth Behrs
Nominated
Choice TV: Comedy2 Broke Girls
Nominated
Emmy AwardsOutstanding Art Direction for a Multi-Camera SeriesGlenda Rovello and Amy Feldman
Won
Outstanding Cinematography for a Multi-Camera SeriesGary Baum
Nominated
Outstanding Multi-Camera Picture Editing for a Comedy SeriesDarryl Bates
Nominated
Casting Society of America Announces Artios AwardsTelevision Pilot Comedy2 Broke Girls
Pending
Πηγή : abouttvseries.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου