Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Σχολιασμός: Person of Interest 2.02 - Bad Code


Not All Humans are Bad Code

Αριθμός του επεισοδίου: Για 1η φορά στη σειρά, ο αριθμός του PoI του επεισοδίου δίνεται από το προηγούμενο επεισόδιο. Στην προκειμένη περίπτωση δεν μπορούμε να τον χαρακτηρίσουμε PoI, καθώς δεν υπήρχε το δίλημμα θύμα ή θύτης, αλλά ήταν ένα πρόσωπο του παρελθόντος που εμφανίστηκε ο αριθμός του ως μέρος της συμφωνίας Reese - Μηχανής. Το όνομα της είναι Hanna Frey, και ο Reese είναι 100% σίγουρος πως πρόκειται για το κορίτσι που θα γίνει η Root. Έτσι με τη βοήθεια της Κάρτερ πάνε ένα ταξιδάκι στο Texas για να ανακαλύψουν κάποιο στοιχείο που ίσως τους οδηγήσει στον Finch. Έτσι, μιλώντας με τους κοντινούς ανθρώπους της Hanna αντιλαμβάνονται ότι το κορίτσι είναι ακόμα ζωντανό και κρατάει "κάποια" επικοινωνία με την πατρίδα της. Όμως το ερώτημα που είχαμε θέσει και στο προηγούμενο επεισόδιο (κεφ. "Το παρελθόν της Root") ήταν "πως είναι δυνατόν ένα 14χρονο να εξαφανιστεί από προσώπου γης την περίοδο που δεν ήταν ανεπτυγμένη η τεχνολογία χωρίς την ύπαρξη του Ιντερνετ";;; Και σε αυτό το σημείο η σειρά μας έδωσε την καλύτερη δυνατή απάντηση: H Χάνα δεν το έσκασε από το σπίτι, αλλά απήχθη από τον άντρα της βιβλιοθηκάριου. Όταν μία φίλη της, η Samantha Groves - μάρτυρας του περιστατικού, ήθελε να μιλήσει στην αστυνομία, η βιβλιοθηκάριος, Barbara Russell την τρόμαξε για να κρατήσει το στόμα της κλειστό. Τώρα, 21 χρόνια μετά, μερικές ανακαλύψεις του Reese και της Carter την οδηγούν στο να ομολογήσει την αλήθεια στην αστυνομία και με τη βοήθεια της ανακαλύπτεται ένα πτώμα στην αυλή της, το πτώμα της... Hanna Frey!!! Τότε η Carter καταλαβαίνει ότι αν κάποια είναι η Root τότε σίγουρα είναι η Samantha Groves, η φίλη της Hanna! ... πάντως από θέμα casting, η Hanna έμοιαζε περισσότερο με την Amy Acker αλλά προφανώς ήθελαν να μας αποπροσανατολίσουν!

Finch - Root: O Finch πλέον είναι συντροφιά με τον επίσης αιχμάλωτο της Root, Denton Weeks - άνθρωπο που δουλεύει για την κυβέρνηση και γνωρίζει για τη μηχανή. Ένας από τους λόγους που τον έβαλε στον ίδιο χώρο με τον Finch είναι για να του δείξει την κακιά φύση των ανθρώπων στο πρόσωπο το Denton. Ο Denton τον αναγνώρισε ως τον τεχνικό του Nathan (1x11 - Super) και ήταν σχεδόν σίγουρο ότι θα τον σκότωνε με την 1η ευκαιρία, πράγμα που προσπάθησε... όμως δεν ήξερε ότι απλά βοηθούσε την Root να αποδείξει την ύπαρξη του "Bad Code" στον Harold. Αργότερα η Root σκοτώνει επιτέλους τον Denton και αποφασίζει να φύγει με τον Finch από την πόλη. Όμως ο Finch αφήνει στοιχείο στον Reese για να τους ακολουθήσει, πράγμα που το καταφέρνει και έτσι δίνεται η ευκαιρία στον Finch να αποδείξει στην Root ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι "Bad Code". Όταν η Root το αντιλαμβάνεται σκέφτεται να σκοτώσει άνθρωπο για να δείξει στον Harold ότι έχει το πάνω χέρι, αλλά καταφέρνει ο Harold να την εμποδίσει. Μέσα στο χάος που επικρατούσε στο σταθμό του τρένου από τον πυροβολισμό, καταφέρνει η Root να ξεφύγει από τον Reese, αλλά αυτό που μετράει είναι ότι ο Reese και ο Finch είναι πάλι μαζί!

Η Root γίνεται η "Catwoman": To Person of Interest όπως έχουμε ξαναπεί θυμίζει λίγο "Batman", οπότε τέτοιες παρομοιώσεις θα κάνουμε συχνά. Στο τέλος του επεισοδίου βλέπουμε την Root να τηλεφωνεί στον Reese και να τον ευχαριστεί που βρήκε το σώμα της νεκρής της φίλης, Hanna. Του λέει ότι δε θα το ξεχάσει, πράγμα που σημαίνει ότι ίσως τη δούμε σαν σύμμαχο στο μέλλον. Όπως είπε και η ίδια θα επικοινωνήσει με τον Harold όταν θα είναι έτοιμη. Μετά από αυτό το επεισόδιο καταλαβαίνουμε ότι η Root δεν είναι απόλυτα κακός άνθρωπος, είναι ένα παιδί με τραυματικό παρελθόν. Έχασε την καλύτερη της φίλη στην τρυφερή ηλικία των 12 και δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να την προστατεύσει (ταιριάζει απόλυτα στο profil του συμμάχου). Μετά από αυτό το γεγονός θα ήταν δύσκολο να εμπιστευτεί κάποιον. Ίσως όμως αυτό που πάντα επιθυμούσε να ήταν σύμμαχοι σαν τον Reese που θα έκαναν τα πάντα για να σώσουν τους φίλους τους... μετά την υπόδειξη του Finch ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι κακοί, ίσως βλέπει και η Root λίγο διαφορετικά τα πράγματα. Στο τέλος τη βλέπουμε να παρακολουθεί τους κυβερνητικούς να μαζεύουν το πτώμα του Weeks... η παρακολούθηση για την εύρεση της μηχανής μόλις ξεκίνησε!

Alicia Corwin case: O Reese ανέθεσε στον Fasco να δουλέψει πάνω στην υπόθεση της Alicia, να μάθει το λόγο που ήταν στη Νέα Υόρκη και ποιος ανακατεύτηκε στην υπόθεση. Από την άλλη, και οι κυβερνητικοί ψάχνουν για το λόγο που ήταν η Alicia στην Νέα Υόρκη. Έψαξαν στο σπίτι που έμενε αλλά δεν βρήκαν τίποτα. Ο λόγος της επιστροφής της ήταν για να μιλήσει στον Will Ingram, τον γιο του Nathan, τον οποίο ήθελε να αποπροσανατολίσει για την ασφάλεια του έτσι ώστε να μην οδηγηθεί στην ανακάλυψη της μηχανής. Στη συνέχεια όμως λόγω της υπόθεσης του Πεκ ανακάλυψε την αλήθεια για τον Harold και τα πράγματα θα γίνουν δύσκολα για τον φίλο μας άμα ανακαλυφθεί η αλήθεια. Όμως εδώ που τα λέμε η Alicia δε θα άφηνε κάποιο στοιχείο εκτεθειμένο, οπότε ο δύσκολα θα βρουν κάτι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου