Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Carnivàle(2003-2005) - Review Season 1


To Carnivàle έκανε πρεμιέρα στις 14/09/2003 και ολοκληρώθηκε στις 27/05/2005 με συνολικά 24 επεισόδια. Η σειρά δημιουργήθηκε από τον Daniel Knauf. 
Πρωταγωνιστές 
Nick Stahl ----> Ben Hawkins
Clancy Brown(γνωστός από το LOST) ----> Justin Crowe
Aξίζει να αναφέρουμε ότι Guest εμφάνιση κάνει ένας ακόμα από το LOST, ο Jon Gries(Roger Linus)

To trailer της 1η σεζόν : 



Season 1
Tι είναι το Carnivale; Είναι ένα περιοδεύων τσίρκο. Βρισκόμαστε στο 1934, και το Carnivale ταξιδεύει σε όλη την Αμερική, ώστε να ψυχαγωγήσει τον κόσμο και να βγάλει το ψωμί του. Εποχές δύσκολες, φτώχεια, πείνα και οι άνθρωποι περίμεναν την Αποκάλυψη. Ένας νεαρός, ο Μπεν Χώκινς, βλέπει την μητέρα του να πεθαίνει στην καλύβα τους, η οποία βρίσκεται στη μέση του πουθενά. Αυτός την θάβει, όμως το κράτος του γκρεμίζει το σπίτι. Την ίδια στιγμή, το Carnivale περνάει από εκεί τυχαία(;) και τον παίρνει μαζί του. Ο Μπεν όμως δεν είναι ένας απλός άνθρωπος. Όταν ήταν μικρός, ξέθαψε την μικρή γατούλα του, την άγγιξε και εκείνη ζωντάνεψε! Από τότε κατάλαβε τις δυνάμεις του αλλά ποτέ δεν τις χρησιμοποιούσε, καθώς είχαν και ένα τίμημα, σκότωναν κάτι άλλο! Η μητέρα του τον αντιμετώπιζε ως τέρας και ο πατέρας του χαμένος από πάντα. Όταν μεγάλωσε, άρχισε να βλέπει περίεργους εφιάλτες από έναν πόλεμο και τον εαυτό του κυνηγημένο. Κάθε βράδυ οι εφιάλτες μεγάλωναν και φαίνονταν τόσο αληθινοί!



Μια σειρά κυρίως υπερφυσικού περιεχομένου. Θρησκείες, Αποκάλυψη, Δαίμονες, Φαντάσματα, Μάγοι, Έρωτες. Μια υπέροχη σειρά με μόλις 2 σεζόν που θα λατρέψει καθένας λάτρης του είδους! Το μόνο κακό είναι ότι το Carnivàle κόπηκε στο τέλος της 2ης σεζόν, λόγω πολύ υψηλού Badget. Φανταστικά εφέ, εκπληκτικοί ηθοποιοί και φοβερές ανατροπές. 

Στην 1η σεζόν βλέπουμε 2 "στρατόπεδα". Την ζωή στο τσίρκο, αλλά και σε μια άλλη περιοχή της Αμερικής, έναν παπά. Υπερβολικά θρήσκος και κάνει ότι μπορεί για να κηρύξει το λόγο του Θεού. Πιστεύει ότι ο Θεός του δίνει εντολές και ότι είναι το αριστερό Του χέρι. Τι γίνεται όμως όταν καταλαβαίνει το παρελθόν του; Όταν καταλαβαίνει ότι κάτι υπάρχει μέσα του, μη ανθρώπινο; Τα όνειρα του; Ίδια με του Μπεν......



Ακολουθούν σπόιλερ. Όποιος έχει δει την σειρά μπορεί να συνεχίσει. 


Ο Σαμψών, είναι ένας νάνος ο οποίος διοικεί το τσίρκο. Δεν είναι αυτός όμως που παίρνει τις αποφάσεις. Υπάρχει κάποιος στο τροχόσπιτο του, που όλοι τον φωνάζουν "η διοίκηση". Κανείς δεν τον έχει δει. Βρίσκεται πίσω από μια κουρτίνα και φαίνεται να είναι κάτι παραπάνω από μάγος. 
Ο Μπεν σιγά σιγά εγκλιματίζεται στο τσίρκο και γίνεται ένα με αυτούς. Όμως οι εφιάλτες δε λένε να τελειώσουν. Καταλαβαίνει τις δυνάμεις του ακόμη περισσότερο αλλά αρνείται να τις χρησιμοποιήσει.  Ένας τυφλός, κατά ένα περίεργο τρόπο προσπαθεί να βοηθήσει τον μικρό. Να του δείξει τις πραγματικές του δυνάμεις. Τα καταφέρνει ως ένα σημείο. 



Το Carnivàle φτάνει στην Βαβυλώνα όπου όλοι φοβούνται. Τρομερά πράγματα ακούγονται για εκείνη την πόλη, αλλά η διοίκηση επιμένει ότι πρέπει να πάνε. Στήνουν το τσίρκο και το βράδυ, προς έκπληξη όλων, γεμίζουν από πελάτες οι οποίοι φαίνονται περίεργοι. Αρπάζουν μια στριπτιζέζ, την κρεμάνε και την δολοφονούν. Γιατί όμως; Οι άνθρωποι του Carnivàle ζητούν δικαιοσύνη και τρέχουν στην πόλη για να βρουν τους κατοίκους. Η πόλη είναι όμως έρημη, κανείς δεν είναι εκεί. Εντοπίζουν στο τέλος κάποιον, και με μια δικιά τους τελετή τον καταδικάζουν. Είναι τυχερός όμως και σώζονται αλλά ομολογεί κάποια πολύ σημαντικά πράγματα. Όλοι οι κάτοικοι της Βαβυλώνας, είναι φαντάσματα. Εκτός από τον ίδιο. Σκότωσαν την κοπέλα, ώστε να έχουν μια πουτάνα να "παίζουν". Ο Σαμψών τον δολοφονεί, και η στριπτιζέζ μένει για πάντα εκεί ως φάντασμα...


Ο τυφλός-μάγος, προσπαθεί να βοηθήσει τον Μπεν αλλά με τα δικά του συμφέροντα. Έχει εντολές από την διοίκηση προς έκπληξη του Σαμψών. Τελικά ο μικρός δεν ήρθε τυχαία στο Carnivàle. Ο τυφλός για να τον δελεάσει να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις του, σκοτώνει την αγαπημένη του στο τσίρκο. Εκείνος σπεύδει να την βοηθήσει αλλά μάταια. Πηγαίνει στην διοίκηση όπου του λέει ότι μόνο αν σκοτώσει κάποιον, θα μπορέσει να την σώσει. Έτσι και γίνεται. Η διοίκηση προδίδει τον τυφλό στον Μπεν και του λέει ότι αυτός την σκότωσε. Ο Μπεν τον δολοφονεί και η γυναίκα επιστρέφει στη ζωή, στην τελευταία σκηνή του 1ου κύκλου!


Εν τω μεταξύ, ο παπάς έχει εντολές από το Θεό να φτιάξει μια εκκλησία και τα καταφέρνει. Εκεί στεγάζει μετανάστες και μικρά αγόρια. Όμως κάποιος βάζει φωτιά στην εκκλησία και πεθαίνουν όλα. Ο παπάς, αρνείται τον Θεό για ότι έγινε και προσπαθεί να αυτοκτονήσει, μάταια όμως. Τον πηγαίνουν στο τρελοκομείο και αρχίζει να καταλαβαίνει τις δυνάμεις του. Θυμάται ότι μικρός είχε δολοφονήσει κάποιον για να σώσει την αδερφή του. Οι δυνάμεις του πολλές, και μπορούσε να δώσει μια εντολή σε έναν άνθρωπο και να τον ψυχαναγκάσει να την κάνει. Βγαίνει από το τρελοκομείο και είναι φανερά αλλαγμένος. Μέχρι που καταλαβαίνει ότι δεν είναι άνθρωπος. Αλλά Δαίμονας!!


Υ.Γ. Σύντομα έρχεται και το Review της 2ης και τελευταίας σεζόν.


Review By Orestis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου