Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012

The Mentalist ReviewΤο The Mentalist είναι μια Αμερικάνικη, αστυνομική σειρά, που έκανε πρεμιέρα στις 23 Σεπτεμβρίου 2008, στο κανάλι CBS! Η σειρά δημιουργήθηκε από τον Bruno Heller, ο οποίος είναι επίσης εκτελεστικός παραγωγός. Η σειρά ακολουθεί την φανταστική ιστορία του Πάτρικ Τζέιν, ο οποίος ως σύμβουλος επί πληρωμή, χρησιμοποιεί ανορθόδοξους τρόπους, για να βοηθήσει το Ερευνητικό Τμήμα της Καλιφόρνια ( CBI: California Bureau of Investigation).

Ο Πάτρικ Τζέιν, ένας ανεξάρτητος σύμβουλος, δουλεύει για το CBI, το οποίο έχει τη βάση του στο Σακραμέντο. Παρόλο που δεν είναι όργανο, καμίας μορφής, της έννομης τάξης, χρησιμοποιεί ικανότητες, από την προηγούμενη του εργασία ως επιτυχημένο Μέντιουμ ( το οποίο είναι, τέχνασμα, μιας και θεωρεί ότι κανείς δεν μπορεί να έχει ικανότητες μέντιουμ), για να βοηθήσει τους πράκτορες του CBI να λύσουν ποικίλες υποθέσεις, με την ελπίδα ότι μια μέρα θα φέρει ενώπιο της δικαιοσύνης τον δολοφόνο της γυναίκας του Άντζελα και της κόρης του, τον Ρεντ Τζον.

Στο παρελθόν ο Πάτρικ Τζέιν είχε μια επικερδή καριέρα ως απατεώνας, υποδυόμενος με επιτυχία το μέντιουμ και απολαμβάνοντας τις ανέσεις των διασήμων. Εμφανίστηκε στην τηλεόραση, ισχυριζόμενος ότι οι μεταφυσικές του ικανότητες βοήθησαν την αστυνομία να αναγνωρίσει έναν κατά συρροή δολοφόνο, τον Ρεντ Τζον. Όμως ο Ρεντ Τζον, προσβεβλημένος από την ελαφρά πρόκληση και για να τον εκδικηθεί, δολοφόνησε τη γυναίκα και την κόρη του Τζέιν! Ο Τζέιν, έπειτα από αυτό το περιστατικό παράτησε τη δουλειά του μέντιουμ και μπήκε στην ομάδα του CBI, όπου χρησιμοποιεί τις ικανότητες του για να λύσουν διάφορες υποθέσεις. Το ενδιαφέρον του επικεντρώνεται στις υποθέσεις που αφορούν τον Ρεντ Τζον, ή όσους προσπαθούν να αντιγράψουν τις μεθόδους του κατά συρροή δολοφόνου. Παραδέχεται ότι οι υπερφυσικές του ικανότητες είναι ψεύτικες, αναφέροντας συχνά ότι "δεν υπάρχουν μέντιουμ", προς το παρόν έχει εικονίσει τις δεξιότητες του στο να διαβάζει ανθρώπους, στον υπνωτισμό και τις μικροκλοπές, το ίδιο επιτυχημένα όπως και στις παρατηρητικές του ικανότητες και στην βαθιά ψυχολογία και ανθρώπινη συμπεριφορά. Αυτές οι ικανότητες αποδεικνύονται χρήσιμες σε κάθε επεισόδιο, αλλά μερικές φορές οι ανορθόδοξες μέθοδοί του, φέρνουν σε δύσκολη θέση τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας!

Βασικό Καστ:
Simon Baker ως Πατρικ Τζειν
Robin Tunney ως Τερέζα Λίσμπον (Αρχηγό της ομάδας του CBI)
Tim Kang ως Κίμπαλ Τσο
Owain Yeoman ως Γουέιν Ρίγκσμπι
Amanda Righetti ως Βαν Πελτ

Review by Lusifer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου