Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Once Upon a Time - Season 1 Finale - Review


Ναι! Αυτό είναι φινάλε! Αυτή είναι μαγεία. Αυτό είναι έπος!
Η καλύτερη σειρά για το 2011-2012 ξεκίνησε τον Οκτώβρη. Ολοκληρώθηκε χτες με 22 επεισόδια και μιλάμε σίγουρα για ένα μεγάλο έπος, για μια τεράστια σειρά! Το Once Upon a Time θα συνεχιστεί τον Σεπτέμβρη ή Οκτώβρη με την 2η σεζόν. Eμείς θα είμαστε εδώ και του χρόνου αλλά και όλο το Καλοκαίρι να σας ενημερώνουμε για όλα τα νέα!
ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ

Ο Prince Charming προσπαθεί να αποδράσει από το Βασίλειο της Κακιάς, και με την βοήθεια ενός "φίλου" τα καταφέρνει. Του δίνει όπλο, προμήθειες και τον οδηγεί έξω από το κάστρο. H Βασίλισσα όμως με ένα ξόρκι τον στέλνει σε ένα δάσος ατελείωτο. Εκεί, βρίσκει τον Ραμπελστίνσκιν ο οποίος του λέει ότι θα τον βοηθήσει. Ακολουθεί μάχη μεταξύ τους αλλά ο Ραμπελ νικάει. Με μαγεία μπορεί να τον βγάλει έξω από το Δάσος αλλά θα πρέπει να κάνει και εκείνος κάτι γι'αυτόν.
Του δίνει ένα φίλτρο αγάπης και του ζητάει να το κρύψει κάπου ασφαλές. Τον στέλνει σε ένα κάστρο όπου αντιμετωπίζει μια ισχυρή μάγισσα που γίνεται δράκος. Καταφέρνει μετά από μεγάλη μάχη να κρύψει το αυγό με το φίλτρο μέσα στο λαιμό του δράκου και δραπετεύει!!
Ο Ραμπελστινσκιν τον βοηθάει όπως του είχε υποσχεθεί και τον οδηγεί μέχρι την Χιονάτη, η οποία φαίνεται να είναι "νεκρή". Αυτός της λέει το τελευταίο αντίο με ένα φιλί, το φιλί της αληθινής αγάπης και καταφέρνει να σπάσει την κατάρα του μήλου και να την επαναφέρει στη ζωή!
Ο Πρίγκιπας ζητάει την αγαπημένη σε γάμο και αυτή εννοείται πως δέχεται. Μαζί αποφασίζουν να πάρουν πίσω το Βασίλειο που δικαιωματικά τους ανήκει και να εκθρονίσουν την Βασίλισσα. Την συνέχεια την γνωρίζουμε...
ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ
Ο Χένρι μετά το δάγκωμα της μηλόπιτας, οδηγείται στο νοσοκομείο όπου δεν ανταποκρίνεται καθόλου. Ο μικρός είναι σε άσχημη κατάσταση και η Έμμα πλέον πιστεύει στην μαγεία και στην κατάρα!!
Η Ρετζίνα εμφανίζεται και η Έμμα ζητά εκδίκηση. Η Μεγαλειότατη παραδέχεται ότι όλα είναι αληθινά και ότι δεν της έχει απομείνει καθόλου μαγεία. Ο μόνος πλέον που μπορεί να βοηθήσει είναι ο Gold. Ο Χένρι είναι έτοιμος να πεθάνει καθώς στον κόσμος μας η μαγεία είναι απρόβλεπτη. 
Εν τω μεταξύ, ο Ντέιβιντ δέχεται την απόρριψη της Μαίρη Μάργκαρετ και αποφασίζει να φύγει μακρυά από το Storybrook, στην Βοστόνη.
Η Έμμα και η Ρετζίνα ζητούν την βοήθεια του Ραμπελ. Εκείνος λέει ότι όταν έφτιαξε την κατάρα, έκρυψε μια δόση μαγείας, αληθινής αγάπης, μέσα σε κάποια φίλης της Βασίλισσας. Μόνο η Έμμα μπορεί να την νικήσει και μόνο με το σπαθί του πατέρα της!
Η Έμμα αποχαιρετά τον Χένρι και το ίδιο κάνει και η Ρετζίνα που φαίνεται να τον αγαπάει πραγματικά τον μικρό. Κάνει την εμφάνιση του και ο Τζέφερσον ο οποίος απειλεί την Ρετζίνα όμως εκείνη φαίνεται να μην φοβάται.
Μέσα σε όλα αυτά, ο August δεν τα καταφέρνει και μετατρέπεται σε ξύλο! Η Ρετζίνα πηγαίνει την Έμμα σε ένα κρυφό μέρος και την οδηγεί υπόγεια. Ο Δράκος κάνει την εμφάνιση του! Η Έμμα κάνει ότι μπορεί για να τον σκοτώσει με ένα πιστόλι, μάταια όμως. Αρπάζει το σπαθί του πατέρα της και κατατροπώνει τον Δράκο. Από τις στάχτες του βγαίνει το αβγό που είχε κρύψει ο Πρίγκιπας χρόνια πριν.
Εν τω μεταξύ, η Μαίρη Μάργκαρετ διαβάζει το βιβλίο στον Χένρι και φαίνεται μετανιωμένη που του έδωσε αυτό το βιβλίο. Ο Τζέφερσον πηγαίνει στην ψυχιατρική κλινική όπου εκεί ελευθερώνει την Μπελ! Της λέει να πάει στον Mr. Gold ο οποίος θα την βοηθήσει. Αυτή το κάνει και ο Gold δεν μπορεί να πιστέψει στα μάτια του ότι είναι ζωντανή. Του λέει ότι όλα τα έκανε η Ρετζίνα.
Ο Ραμπελ όμως είναι πανούργος και έχει τα δικά του σχέδια για την πόλη. Κλέβει το αβγό από την Έμμα και κατευθύνεται μαζί με την Μπελ προς το δάσος. Ο Χένρι πάντως στο νοσοκομείο πεθαίνει.....
Και ενώ είναι νεκρός, η Έμμα του δίνει ένα φιλί στο μέτωπο και του λέει ότι τον αγαπάει. Αυτό ήτανε. Η κατάρα έσπασε!!! Όλοι οι κάτοικοι του Storybrook θυμούνται ποιοι πραγματικά είναι και η Ρετζίνα τρέχει απεγνωσμένη να κρυφτεί. Ο Χένρι ξαναζωντανεύει!! Μαγική και ανατριχιαστική η σκηνή όπου ο Πρίγκιπας βρίσκει την Μαίρη και την φωνάζει Χιονάτη!
Μπελ και Ραμπελστινκιν ξαναβρίσκονται και λένε ότι αγαπάνε ο ένας τον άλλον. Αλλά ο Ραμπελ έχει κάτι να κάνει και μάλιστα βιάζεται. Στο δάσος, πηγαίνει στο μαγικό πηγάδι. Τα νερά του πηγαδιού, μπορούν να επαναφέρουν κάτι που κάποιος έχει χάσει. Ο Gold ρίχνει εκεί μέσα το μπουκαλάκι με το φίλτρο της αγάπης και τα καταφέρνει!
Ένας μωβ καπνός βγαίνει από το πηγάδι και τυλίγει το Storybrook! Ο Ραμπελ λέει ότι βρίσκονται σε μια Γη όπου δεν υπάρχει μαγεία και εκείνος την φέρνει! Με λίγα λόγια, κανείς χαρακτήρας δεν θα επιστρέψει στην Χώρα των Παραμυθιών. 
Η ευνοημένη της υπόθεσης φαίνεται να είναι η Ρετζίνα που παίρνει και πάλι πίσω τις δυνάμεις της!
Ο μωβ καπνός σκεπάζει όλο το Storybrook, και η μαγεία έρχεται...
Όλα έγιναν στις 8:15.........
Βαθμολογία επεισοδίου : 10/10
Quotes Επεισοδίου :
  • Regina : No matter what you think, no matter what anyone tells you, I do Love you!
  • Rumbelstiltskin : I'm a fan of true love Deary, and more importantly, what it creates.
  • Gold : I Saved some for a rainy day.
    Emma : Well it's storminh like a bitch. Where is it?
  • Rumbelstiltskin  : The most powerful magic of all. True Love.
  • Charming : I will fing you Snow. I will always find you.
  • Rumbelstiltskin : Magic is coming.........
By Orestis, http://onceuponatimegreece.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου