Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Nikita - Review




Έτος : 2010-
Είδος Δράσης
Trailer
Ας ξεκινήσω την περιγραφή της σειράς από τις βασικές πληροφορίες. Η Nikita κατά την εφηβεία της γλύτωσε την θανατική ποινή με την βοήθεια της Division, μιας μυστικής Αμερικανικής υπηρεσίας που διοικείτε από τον Percy. Η Division έδωσε στην Nikita μια δεύτερη ευκαιρία, νέα ταυτότητα και εκπαίδευση έτσι ώστε να υπηρετήσει την πατρίδα της. Η αλήθεια όμως ήταν ότι προοριζόταν για κατάσκοπος και δολοφόνος σε μια υπηρεσία που έχει ξεφύγει από κάθε κυβερνητικό ελέγχο. Η Nikita έκανε ένα λάθος, ερωτεύτηκε. Αυτο ειχε ως αποτελεσμα την δολοφονία του αγαπημένου της απο την Division. Από τότε έκανε σκοπό της ζωής της να την καταστρέψει και να εκδικηθεί για οτι την ανάγκασαν να κάνει. Η αποστολή της ειναι δύσκολα, η Division συνεχίζει να στρατολογεί και να εκπαιδεύει νέους "δολοφόνους", Ετσι στρατολόγησε και την Alex. H Alex μετά τον θάνατο των γονιών της έπεσε στα ναρκωτικά και τη πορνεία. Αυτό που δεν ήξερε όμως ηταν ότι η δολοφονία οργανώθηκε απο την Division. Έτσι η Nikita την βρίσκει και οι δυο τους συνεργάζονται. Έκτος από τον Percy μελή της Division είναι ο Michael, η Amanda, και ο Seymour Birkhoff. O Michael μπήκε στην Division μετά την δολοφονία της οικογενείας του, είναι ο "εκπαιδευτής" των νεοσύλλεκτων, επίσης σε πολλές περιπτώσεις βλέπουμε ότι είναι αντίθετος με της επιχειρήσεις του Percy. H Amanda είναι αυτή που "διαμορφώνει" τους νεοσυλλέκτους, αρκετά αδίστακτη και φιλόδοξη. Και τέλος ο Birkhoff ο "κομπιουτερακιας" της οργάνωσης. Πριν ο Percy τον "στρατολογήσει" ήταν ο διάσημος haker "Shadow Walker".

Τα παρακάτω περιέχουν SPOILERS

Season 1

Η Πρώτη σεζόν κύριος αποτελείτε από αυτοτελή επεισόδιο. Βλέπουμε τις προσπάθειες της Nikita να καταστρέψει μια-μια τις επιχειρήσεις του Percy, με την βοήθεια της Alex που έχει εισχωρήσει μέσα στην Division σαν νεοσύλλεκτη. Επίσης κατά την διάρκεια της σεζόν βλέπουμε των Michael να "κυνηγάει" τη Nikita αλλά να υπάρχει και μια έλξη μεταξύ τους. O Michael τα τελευταία 10 χρονιά ψάχνει να εκδικηθεί τον δολοφόνο της οικογενείας του. Αργότερα μαθαίνει ότι όλα έγιναν από τον Percy για να το στρατολογήσει στη Division και έτσι "περνάει" στο στρατόπεδο της Nikita κρυφά. Στο Φινάλε της σεζόν ο Michael και η Alex αποκαλύπτονται και κρατούνται από τον Percy στiς εγκαταστάσεις της Division. Ο Percy αναγκάζει την Alex να σκοτώσει την Nikita και ο Birkhoff  ελευθερώνει τον Michael. Πριν φύγει από τις εγκαταστάσεις βάζει τον Birkhoff να αποκωδικοποιήσει ένα από τα "μαύρα κουτιά" του Percy. Σε αυτά περιέχονται πληροφορίες για παράνομες επιχειρήσεις της Κυβερνήσεις. Με αυτό ο Percy μπορεί να κάνει ότι θέλει ενοχλητικός. Στο τέλος η Nikita με τον Michael ξεφεύγουν με τον αποκωδικοποιημένο "μαύρο κουτί". Η Alex πλέον θέλει να εκδικηθεί τον πραγματικό υπεύθυνο της δολοφονίας των γονιών της.

Season 2

Στη Δεύτερη σεζόν η Nikita με τον Michael περνώντας πληροφορίες απο το "μαυρο κουτι" αποκαθιστούν τις αδικίες που εχει κάνει η κυβέρνηση. Παράλληλα η Division εχει περάσει στα χεριά της Amanda που κρατάει αιχμάλωτο τον Percy. Η Amanda διοικεί τη Division υπό τις οδηγείς της Οversight , μελη της ειναι κυβερνητικά πρόσωπα που κινδυνεύουν απο τα "μαύρα κουτιά". Η Alex συνεργάζεται με την Amanda για να σκοτώσει τον Sergei Semak τον άνθρωπο που προσέλαβε την Division για να δολοφονήσει την οικογένεια της. Στη πορεία ο Birkhoff (που έφυγε από τη Division μετα τα σκηνικά) βοηθά τη Nikita και το Michael. Ο Percy προσπαθεί μέσα απο την "φυλακή του" να βρει τρόπο να δραπετεύσει. Αργότερα μαθαίνουμε οτι η Amanda συνεργάζεται με την αντιστοιχεί (και μέχρι τότε αντίπαλη) υπηρεσία της Ρωσίας Gogol. H Oversight βάζει στη Division τον Sean για να επιβλέπει την Amanda. Ετσι έρχεται πιο κοντά με την Alex. Οταν ο Percy δραπετεύει τελικά, η Amanda αρχίζει να χανει τον ελέγχο. Στο φινάλε η Nikita o Michael η Alex ο Sean (μετά τον θάνατο της μητέρας του και μέλος της Οversight από τον Percy) ο Ryan Fletcher (ο Ryan είναι ένας ερευνητής της CIA που συνεργαζόταν με την Nikita από την πρώτη σεζόν μέχρι που η Amanda σκηνοθέτησε το θάνατο του και τον κρατούσε αιχμάλωτο, όταν η Nikita το ανακάλυψε τον ελευθέρωσε) ενώνονται και προσπαθούν να αποτρέψουν τα νέα σχεδία του Percy. Η Nikita με τον Michael μπαίνουν στην Division ενώ η Amanda το σκάει με τον Ari Tasarov (αρχηγός της Gogol). Στο τέλος η Nikita σκοτώνει τον Percy και η κυβέρνηση τους ζητάει να διοικήσουν την Division με τον τρόπο που θα έπρεπε.

Review by Evh

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου