Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Breaking bad - Season 1 review



Η σειρά περιγράφει την κρίση του Walter, ενός μεσήλικα που μαθαίνει ότι έχει καρκίνο στους πνεύμονες. Ο Walter ουσιαστικά ξεκινά να ζει στα 50 του όταν μαθαίνει ότι πεθαίνει. Μέχρι τότε ήταν ένας ήρεμος απλός και ήσυχος καθηγητής χημείας σε ένα τοπικό σχολείο. Η γυναίκα του είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί τους ενώ το πρώτο παιδί τους πάσχει από εγκεφαλική παράλυση. Όταν μαθαίνει από τον αστυνομικό άντρα της αδερφής της γυναίκας του (μπατζανάκης στα ελληνικά ???) ότι έπιασαν μία μεγάλη παρτίδα meth καθώς και μια μεγάλη ποσότητα χρημάτων αποφασίζει ότι πρέπει να αφήσει μία κληρονομιά στην οικογένεια του. Τα ποσά για την θεραπεία του είναι υπέρογκα και  ποιος ο γρηγορότερος τρόπος για έναν χημικό να τα βρει από το μαγείρεμα της καθαρότερης κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης ?

Με ένα πρώην μαθητή του για συνεργό ο Walter White ξεκινά το ταξίδι του στο να γίνει κακός ….. 

Πολλά πράγματα με ενθουσίασαν από τη σειρά. Ένα από αυτά είναι το χιούμορ της που σε σκοτεινές σειρές δεν τ ο συναντάς εύκολα (ίσως μόνο στο Dexter να το έχουμε συναντήσει).  Το σενάριο είναι καταπληκτικό, η κινηματογραφική σκηνοθεσία εξαίσια αλλά αυτό που σε καθηλώνει είναι οι ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστών. Ο Bryan Cranston (Walter) είναι από τους λίγους ηθοποιούς που μπορεί να “παίξει” μια σκηνή μόνο με τις εκφράσεις του προσώπου του. Άλλωστε το emmy που κέρδισε ήρθε να επισφραγίσει αυτή την ερμηνεία. Αλλά και ο Aaron Paul δεν υστερεί στο υποκριτικό ταλέντο. Είναι εξαίσιος και ιδιαίτερα ταλαντούχος. Αυτό που μου έκανε επίσης εντύπωση είναι ότι η σειρά δεν παίρνει θέση, δηλαδή δεν σου ωραιοποιεί τις καταστάσεις. Άλλωστε τα 3 πρώτα επεισόδια τα αποδεικνύουν περίτρανα. Η κλίκα των ναρκωτικών είναι βρώμικη και οι άσχημες καταστάσεις έχουν άσχημες εξελίξεις. 

Ο δημιουργός της σειράς Vince Gilligan δεν προσπαθεί να σε κάνει να συμπαθήσεις κανέναν χαρακτήρα. Ακόμα και ο Walter δεν είναι ούτε καλός ούτε και κακός. Το ίδιο και ο (Yo) Jesse Pinkman. Η χημεία των δυο ηθοποιών είναι τέτοια που τον έκανε να κρατήσει τον ρόλο του Jesse ενώ αρχικά είχε προγραμματιστεί να πεθάνει στη πρώτη σεζόν. Μάλιστα το δίδυμο είχε συνεργαστεί και παλαιότερα στην σειρά Malcom in the Middle με τον Aaron Paul να υποδύεται τον μεγάλο γιο του Bryan Cranston. 

Πηγή : abouttvseries.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου