Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Carnivàle(2003-2005) - Review Season 2





Τι να πρωτογράψω για την 2η σεζόν; Γίνανε τόσα πολλά σε κάθε επεισόδιο, που αν αρχίσω να αναλύω, θα με πάρει κανα μήνα για να τελειώσω το ρημάδι το Review. Οπότε θα γράψω τα βασικά. Πριν αρχίσω τα σπόιλερ, οφείλω να πω ένα τεράστιο μπράβο σε όλους στο Carnivale, στο Cast, στους παραγωγούς και σε όσους συνέβαλλαν. Προτείνω την σειρά σε όλους σας αν και όποιος την ξεκινήσει πρέπει να έχει στην άκρη του μυαλού του ότι η σειρά κόπηκε λόγω υψηλού Budget και το τέλος δεν μπορεί να θεωρηθεί τέλος της σειράς. Αν δεν υπήρχαν τα τελευταία 2-3 λεπτά, άνετα μπορούσε κάποιος να το θεωρήσει Series Finale. Παρ'όλα αυτά αξίζει ο κόπος.

Στο βιντεάκι παραπάνω μπορείτε να δείτε τους τίτλους αρχής. Σπουδαίο opening αλλά μετά από κάποια επεισόδια το βαριέσαι και το προσπερνάς απλώς. Πολύ ωραία η μουσική πάντως που εφαρμόζεται άριστα μέσα σε σκηνές.

Διαβάστε το review της 1η σεζόν κλικάροντας εδώ.

Το Cast της σειράς
Michael J. Anderson
Adrienne Barbeau
Clancy Brown
Debra Christofferson
Tim DeKay
Clea DuVall
Cynthia Ettinger
Carla Gallo
Toby Huss
Amy Madigan
Nick Stahl
Brian Turk
Diane Salinger
Patrick Bauchau
Ralph Waite
John Savage
Scott MacDonald
Robert Knepper

Ένα καταπληκτικό Cast με φοβερές ερμηνείες. Ένας και ένας ηθοποιοί που θα ζήλευε κάθε σειρά.

Ακολουθούν μεγάλα σπόιλερ. Δείτε την σειρά και συνεχίστε να διαβάζετε.
 Μαθαίνουμε λοιπόν πολλά σπουδαία πράγματα στην 2η σεζόν. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και τι να πρωτοθυμηθείς; H Ρουθ ανασταίνεται μετά τον θάνατο του Λοτζ. Από κει και πέρα όμως, σχεδόν κάθε βράδυ ο καθηγητής μπαίνει στο σώμα της και την "διοικεί" αυτός. Η Ρουθ φυσικά δε θυμάται τίποτα. Έτσι ο Λοτζ μιλάει στην Λάιλα για το ποιος είναι υπεύθυνος για τον θάνατό του.
Ο Μπεν Χώκινς μαθαίνει σπουδαία πράγματα από την διοίκηση. Ο πατέρας του είναι ο Σκάντερ και πρέπει να τον βρει οπωσδήποτε. Σκοπός του είναι να σκοτώσει τον Τζάστιν τον ιερέα. Δεν είναι όμως ένας απλός ιερέας. Είναι ένας πανίσχυρος Δαίμονας, όπου έχει ενσαρκωθεί σε άνθρωπο. Πατέρας του; Η διοίκηση που δεν είναι άλλη από τον Lucius Belyakov τον μεγάλο εχθρό του Σκάντερ. Ο Μπεν λοιπόν ψάχνει για τον πατέρα του και βρίσκει όλο το σόι του! Η γιαγιά του η οποία έχει τρελαθεί τελείως και είναι τυφλή, του δίνει ένα μαχαίρι το οποίο είναι το μόνο που μπορεί να σκοτώσει τον Τζάστιν. Ο Μπεν σκοτώνει την διοίκηση και παίρνει όλες τις δυνάμεις του. Το ίδιο κάνει και ο ιερέας ο οποίος δολοφονεί τον Σκάντερ. Η τελική μάχη κοντεύει. Όλο το Carnivale πηγαίνει στο τόπο που έχει δημιουργήσει ο ιερέας. Εν τω μεταξύ η Σόφι μετά το θάνατο της μητέρας της, φεύγει από το τσίρκο και βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι του ιερέα. Μόλις αυτός συνηδητοποιεί ποια είναι, την κλειδώνει σε μια καλύβα. Ποια ήταν τελικά; Η κόρη του Τζάστιν!!! Βλέπει την μάνα της η οποία μεταμορφώνεται στον εαυτό της Σόφι αλλά ως άλλος Δαίμονας! Η Σόφι πλέον γίνεται Δαίμονας και σκοτώνει τον Jonesy. Ο Μπεν καταφέρνει και σκοτώνει τον ιερέα αλλά είναι βαριά τραυματισμένος. Φεύγουν όλοι μαζί με το τσίρκο αλλά η Σόφι πηγαίνει και σώζει τον Τζάστιν και φαίνεται να έχει τις δυνάμεις του Χώκινς! Γιατί σταμάτησαν μια τόσο εξαίσια σειρά;

Βαθμολογία σειράς : 9/10

Kατεβάστε την σειρά, κλείστε τα φώτα και απολαύστε την!!!

Review By Orestis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου