Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

House M.D. - Review (series finale)


Ένα επικό φινάλε σειράς ....θα έλεγα εάν είχαμε. Δυστυχώς σαν φινάλε δεν με άφησε ικανοποιημένο. Σαν επεισόδιο ήταν καλό. Η σκηνοθετική άποψη με τα φαντάσματα του παρελθόντος ήταν αρκετά καλή, αν και δεν έκανε εντύπωση αφού είχαμε δει κάτι παρόμοιο στην 5 σαιζόν με τις παραισθήσεις του House. 


Ξεκίνησε λοιπόν το τελευταίο επεισόδιο με τον γιατρό σε ένα κτήριο, το οποίο σιγά σιγά φλεγόταν μαζί με ένα πτώμα. Και άρχισε μια παρέλαση χαρακτήρων, που ήρθαν για να δείξουν στο γιατρό ότι δεν πρέπει να αυτοκτονήσει. Kάτνερ, Άμπερ, πρώην μισητή γυναίκα που μας έφαγε το πόδι και Κάμερον επιστρατεύτηκαν προκειμένου να τον σώσουν, μιας και ήταν απελπισμένος. Στην ουσία όμως το πτώμα τον έσωσε. Ποιο ήταν το πτώμα; Ήταν ο ασθενής του επεισοδίου, που ήταν ναρκομανής και τον έσωσε ο γιατρός μας. Για να μην αναφέρω κάθε σκηνή, τελικά βλέπουν τον House μέσα στο φλεγόμενο κτήριο να εγκλωβίζετε και να ακoλουθεί μια έκρηξη. Αργότερα ανασύρουν το πτώμα που στο νεκροτομείο, βάσει της οδοντοστοιχίας, λέει ότι είναι ο House. Εκεί τσαντίζεσαι και λες "άι στο διάολο Shore που θα δώσεις τέτοιον θάνατο στον House". Αλλά έχει άλλα 6 λεπτά ακόμα το επεισόδιο. Στην κηδεία λοιπόν βρίσκονται όλοι εκτός από την Cuddy-είναι ντροπή των παραγώγων και της ηθοποιού που δεν συμμετείχε. Όταν μιλάει ο Wilson, που σε ένα σημείο τα χώνει στον House, έρχεται ένα μήνυμα σε ένα κινητό που βρίσκεται στην τσέπη του και  φεύγει από την κηδεία και έξω από το σπίτι του είναι ο Γιατρός, ο όποιος σκηνοθέτησε τον θάνατο του για να γλιτώσει την φυλακή. Αυτό είχε όμως και θυσίες, όπως τέρμα πια η Ιατρική, τέρμα η ζωή του. Οπότε φαντάζομαι ότι το πρεζόνι ήθελε να φύγει από αυτό τον κόσμο και ο House άλλαξε τον φάκελο με την οδοντοστοιχία του  με την δικιά του, έβαλε φωτιά στο κτήριο και την έκανε από την πίσω πόρτα. Το πτώμα, αφού δεν αναγνωριζόταν, κατάλαβαν ότι είναι ο House βάση των δοντιών. Ο καιρός λοιπόν περνά, με τον Chase να έχει πάρει πλέον την θέση του House και για βοηθούς τα δυο κορίτσια , ο Ταουμπ ίσως να έχει παραιτηθεί και να δίνει χρόνο στην οικογένεια του, και η Κάμερον να έχει παιδί που σιγά πια ποιος χέστηκε  για την Κάμερον-εδώ δεν έδειξαν την 13 τι απέγινε, άσχετα εάν ξέρουμε ότι θα πεθάνει. Η σειρά τέλειωσε με τον House και τον Wilson να οδηγούν μαζί τις μηχανές για το επόμενο χρόνο ζωής που απομένει στον Wilson. Κάτι που σε κάνει να αναρωτιέσαι: και μετά; Μπετά! Το σημαντικό είναι ένα: This is the end....My only friend the end.

Βαθμός: 9/10
Ατάκα"Ιt's a tiny light lie. No offense. Especially since from what I hear nothing black is tiny. Except your penis, I guess."


Review by Pepe απο το Ηouse M.D. Fever

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου