Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Σχολιασμός: Dexter 7x04 - Run


Αν και τα 3 πρώτα επεισόδια μου άρεσαν περισσότερο, η σεζόν συνεχίζει σε υψηλά επίπεδα με το νέο επεισόδιο "Run" ....

Deb - Dex: Βλέπουμε την Debra να βλέπει εφιάλτες με τον εαυτό της να "πνίγεται" σε μια μπανιέρα με αίματα, φέρνοντας τής εικόνες στο μυαλό που θυμίζουν την Ρίτα. Έτσι αρχίζει και κάνει ερωτήσεις στον Dexter για το πως πέθανε η γυναίκα του και τι απέγινε ο Trinity! Σιγά σιγά έπρεπε να φτάσει και σε αυτό το σημείο, να σκάβει το παρελθόν, να αναρωτιέται.... Ο Dexter επιμένει ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει, αλλά η Deb υποστηρίζει ότι ο ίδιος είναι διαφορετικός, τον βλέπει αλλιώς πλέον! Ωστόσο η Debra μετά την αθώωση του δολοφόνου από λάθος της αστυνομίας καταλαβαίνει ότι υπάρχουν πολλά "παραθυράκια" στο νόμο που μπορείς να την σκαπουλάρεις και έρχεται όλο και πιο κοντά στο να καταλάβει ότι η μέθοδος του Dexter είναι η μόνη λύση! Σχεδόν του έδωσε το ok να το κάνει! Παρ' όλα αυτά ο Dexter δε θέλει να είναι αυτός που ήταν για να μην κινδυνέψει ποτέ ξανά κανείς άλλος, γι' αυτό βλέπουμε να σκοτώνει το θύμα του χωρίς την συνηθισμένη ιεροτελεστία του! Πέρα από αυτό, ξεφορτώθηκε το πολυτιμότερο αντικείμενο του... την θήκη με τα slides των θυμάτων του! Πλέον είναι αποφασισμένος να αλλάξει τελείως τη μέθοδο του!!!

Brotherhood: Η αστυνομία συνεχίζει να ενοχλεί το club και έτσι ο Ισάακ αποφασίζει να βάλει λίγο στην άκρη τον Dexter για να λήξει το θέμα με τους μπάτσους! Έτσι αποφασίζει να ενοχοποιήσει τον Barman βάζοντας τον να γράψει ένα σημείωμα και μετά να πατήσει την σκανδάλη, ώστε να φαίνεται σαν αυτοκτονία! Είναι πλέον λυμένη υπόθεση για την αστυνομία, αν εξαιρέσεις τον Μπατίστα που έχει τις αμφιβολίες του, το ένστικτο του μιλάει για συνωμοσία και κάλυψη (ελπίζω να μην το φάει το κεφάλι του). Στο τέλος βλέπουμε ότι ο Ισάακ ήταν πολύ δεμένος με τον Βίκτορ και αυτό σηματοδοτεί ότι τώρα έρχεται η σειρά του Dexter!

Hanna: Δεν είδαμε πολύ Χάννα! Μόνο μία σκηνή όπου τελικά βοήθησε την αστυνομία στην εύρεση των πτωμάτων και είχε μία σύντομη συζήτηση με τον Dexter. Φοβερή η Yvonne Strahovski γενικότερα και ελπίζω να της δώσουν περισσότερο χρόνο. Απορώ πως θα αναμιχθεί στη συνέχεια!

Black Smoke: Ε τον Dexter μας την είδε Jacob και μεταμόρφωσε τον Σπέλτσερ σε μαύρο καπνό! Μία τελείως διαφορετική μέθοδος από τον Dexter όπως είπαμε και πιο πάνω, ξεφορτώνοντας όχι μόνο τον δολοφόνο, αλλά και τον παλιό του εαυτό μαζί με αυτόν! Πλέον ο κώδικας του Dexter ίσως διαμορφωθεί διαφορετικά... μέσα του θα το ευχαριστιέται, αλλά ο ίδιος ξέρει ότι πρέπει πλέον να το κάνει καθαρά για δικαιοσύνη και όχι για ευχαρίστηση (τουλάχιστον στα μάτια της αδερφής του!)

Υ.Γ. Ήθελα να ασχοληθούν έστω και λίγο με LaGuerta και την έρευνα της!

Υ.Γ.2. Αυτός ο Batista τι πλάκα που έχει... συνέχεια φοράει το κλασσικό του καπελάκι και αργότερα στη σκηνή της κηδείας τον είδαμε με μαύρο καπελάκι. H κεφάλα του δεν αποχωρίζεται με τίποτα τα καπέλα του. Επικίνδυνος ήλιος στο Miami :P.

Υ.Γ.3. Τρελό γέλιο επίσης και η σκηνή με τον Dexter να φωνάζει fuuuuck fuuuuuck fuuuuuck!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου