Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Revolution so far

Mε μόνο ένα επεισόδιο πριν από το mid season finale ας θυμηθούμε τι έχουμε δει μέχρι στιγμής στην νέα σειρά του J J Abrams, Revolution.


Η σειρά πραγματεύεται μια what if? ιστορία. Δηλαδή πως θα ήταν να ζούσαμε σε ένα κόσμο όπου κάθε τεχνολογία που έχουμε απολαύσει από την ανακάλυψη του ηλεκτρισμού και μετά, έπαυε να ισχύει.

Ένας κόσμος χωρίς ηλεκτρισμό σημαίνει όχι φώτα, όχι έξυπνα τηλέφωνα, όχι αυτοκίνητα, αεροπλάνα κλπ. Η ιστορία του Revolution ξεκινά λίγο πριν συμβεί το blackout. Ο Ben (Tim Guinee) προσπαθεί να προετοιμάσει την οικογένεια του για το τι πρόκειται να συμβεί. Επικοινωνεί με τον αδερφό του Miles (Billy Burke) που οδηγεί προς μία στρατιωτική βάση. Καθώς ο Ben προσπαθεί να εξηγήσει στον Miles ότι τα πάντα πρόκειται να σβήσουν και δεν πρόκειται να επανέλθουν, η τηλεφωνική σύνδεση διακόπτεται καθώς ξεκινά το blackout. Τα φώτα σβήνουν, τα αυτοκίνητα σταματούν και τα αεροπλάνα πέφτουν από τον ουρανό.

Η ιστορία μετά κάνει ένα χρονικό άλμα 15 χρόνων όπου ο κόσμος θυμίζει πλέον κοινωνία του 1800. Οι Ηνωμένες πολιτείες της Αμερικής δεν υπάρχουν, καθώς η Κυβέρνηση έχει πέσει και παραστρατιωτικές ομάδες γνωστές ως Δημοκρατία του Monroe κυβερνούν. Η κατοχή όπλου από τους πολίτες είναι θανάσιμο αδίκημα και οι φόροι καταβάλλονται υπό μορφή καλλιεργειών. Τα παιδιά του Ben έχουν μεγαλώσει και η οικογένεια ζει σε ένα ειρηνικό χωριό. Η ηρεμία όμως δεν κρατά πολύ καθώς ο Captain Tom Neville (Giancarlo Esposito), αναζητά τον Ben και τον αδερφό του καθώς o στρατός πιστεύει ότι γνωρίζουν πληροφορίες για το blackout και πως να επαναφέρουν το ρεύμα. Όταν ο γιος του Ben, Danny (Graham Rogers), απάγεται από τον στρατό, ο Ben στέλνει την κόρη του Charlie (Tracy Spiridakos) στο Chicago για να βρει τον αδερφό του Miles. Έτσι η Charlie με την βοήθεια του Miles και μιας μικρής ομάδας ανθρώπων ξεκινά την αναζήτηση του Danny αλλά και τον αγώνα εναντίον του στρατού.

Τα πρώτα εφτά επεισόδια της σειράς δεν με ενθουσίασαν καθώς υπήρξαν πολλά σεναριακά cliche και το πρωταγωνιστικό team δεν ήταν και το καλύτερο. Σε μια post apocalyptic σειρά περιμένεις να υπάρχει τουλάχιστον το σημείο της έκπληξης. Ίσως οι αντίστοιχες σειρές στα καλωδιακά κανάλια να μας έχουν κάνει ιδιαίτερα απαιτητικούς, όμως δεν περιμένεις να νιώθεις ότι έχεις γράψει το σενάριο, ειδικά σε μια σειρά που υπάρχει η σφραγίδα του J J Abrams. Στο όγδοο επεισόδιο είδαμε την ομάδα να έχει φτάσει στην Philadelphia και τα προβλήματα της ομάδας ουσιαστικά μόλις να ξεκινούν καθώς πλέον βρίσκονται στο έδαφος του εχθρού. Ήταν το πρώτο επεισόδιο που παρακολούθησα ευχάριστα και κρίνοντας από την συνέντευξη του co-executive παραγωγού David Rambo που διάβασα στο tvline, το επόμενο επεισόδιο που θα είναι και το mid season finale θα είναι αρκετά ενδιαφέρον. Μετά την διακοπή, η σειρά θα επανέλθει στις 25/3/2013.

Πηγή : abouttvseries.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου