Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Fringe - Review 5x08 "The Human Kind"

Μέτα από τρεις βασανιστικές εβδομάδες επιτελούς είδαμε το νέο επεισόδιο του Fringe. Που για μένα τα είχε ΟΛΑ. Olivia εν δράση, Peter τυφλωμένο από το μισός του για τον Windmark να προσπαθεί να τον σκοτώσει όπως επίσης και ένα απίστευτο φινάλε.
Το επεισόδιο ξεκινάει με τον Olivia στο αυτοκίνητο να περιμένει τον Anil. Καθώς περιμένει παρακολουθεί να βγάζουν τις αφίσες με την Etta.
Ο Anil της δίνει το εξάρτημα που εχει ο Peter στο κεφάλι του, όπως επίσης και κάποια πυρομαχικά. 
Παράλληλα ο Windmark με έναν ακόμα Observer πηγαίνουν στο σπίτι της Etta, αλλά ο Peter το ξέρει και φεύγει.
Πίσω στο εργαστήριο ο Walter με την Astrid παρακολουθούν την 8ο κασέτα και μαθαίνουν ότι πρέπει να πάρουν ένα μεγάλο μαγνήτη από το Fitchburg. Η Olivia επιστρέφει και τους λέει τι έκανε ο Peter. Εκείνη την ώρα τους παίρνει τηλέφωνο για να τους πει για το σπίτι της Etta, και ο Walter τον παρακαλάει να γυρίσει πίσω, χωρίς αποτέλεσμα. 
Έτσι η Olivia αποφασίζει να πάει μονή για τον μαγνήτη όσο ο Walter με την Astrid θα κανουν κάποια τεστ για να καταβάλουν πως δουλεύει το εξάρτημα.
Η Olivia φτάνει στο Fitchburg και εκεί συναντά μια γυναικά που της λέει ότι περίμενε πολύ καιρό κάποιος να έρθει για το μαγνήτη. Όση ώρα είναι εκεί ακούμε συζητήσεις γύρω από την πιστή, και βλέπουμε ότι πέρα από τα χρόνια που έχουν περάσει σε αυτή την κατάσταση, κάποιοι δεν έχουν χάσει την πιστή και την ελπίδα τους.
Ο Walter τελικά καταλαβαίνει τι κάνει το εξάρτημα, δηλαδή ότι αναδομεί τον εγκέφαλο αλλά προκειμένου να έχουν περισσότερη λογική σκέψη καταλαμβάνει το χώρο του εγκεφάλου που σχετίζεται  τα συναισθήματα.
Παράλληλα ο Windmark βρίσκει τον Peter και του λέει ότι δεν είναι ο μονός που προβλέπει το μέλλον. Έτσι γίνεται μια μάχη αλλά και στο τέλος ο Peter ξεφεύγει.
Πληγωμένος στον ώμο γυρνάει στο εργαστήριο, και ο Walter κάνει άλλη μια προσπάθεια να τον πείσει ότι αυτό που κάνει είναι επικίνδυνο. Χωρίς κανένα αποτέλεσμα για άλλη μια φορά.
Στο γυρισμό για το εργαστήριο η Olivia πιάνεται από κλεφτές και την πηγαίνουν σε μια αποθήκη οπού την κρατάνε ώσπου να την παραδώσουν για να πάρουν την αμοιβή. Η πολυμήχανη όμως Olivia βρίσκει τρόπο και το σκάσει, έτσι τους σκοτώνει με την βοήθεια της πολυλατρεμένης σφαίρας (μετά από αυτό μπορεί να μετονομαστεί και σε "The Bullet That Saved The Olivia".)
Μιλώντας στο τηλέφωνο με τον Walter της λέει ότι ο Peter ήταν εκεί, και αυτή τον ρωτάει που μπορεί να το βρει.
Έτσι τον πηγαίνει και προσπαθεί να τον πείσει να βγάλει το εξάρτημα από το κεφάλι του. Και τελικά τα καταφέρνει.
Η σκηνή ήταν απλά τελεία, ειδικά η φάση λίγο πριν βγάλει το εξάρτημα που βλέπουμε σκηνές από τα παλιά, ήταν απίστευτη.
Φτάσαμε λοιπόν 5 επεισόδια πριν το τέλος.


Review by Evh

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου