Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Castle Review




Λίγα λόγια για τη σειρά...

       To Castle είναι μια Αμερικάνικη σειρά (κωμωδία-δράμα) που έκανε πρεμιέρα στις 9 Μαρτίου του 2009, στο κανάλι ABC. Ακολουθεί την ιστορία του Richard Castle, ενός διάσημου συγγραφέα βιβλίων μυστηρίου και της αστυνομικού της Νέας Υόρκης, Kate Beckett, καθώς αυτοί οι δυο λύνουν διαφόρων ειδών ανθρωποκτονίες στην πόλη τους. Αρχικά η Beckett είναι ενοχλημένη από την παρουσία του Castle και το γεγονός ότι δουλεύει με έναν συγγραφέα και κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να μην τον έχει μέσα στα πόδια της. Ωστόσο, σύντομα οι δυο τους αναπτύσσουν αισθήματα ο ένας για τον άλλον. Η σειρά παράλληλα με την ρομαντική εξέλιξη μεταξύ των πρωταγωνιστών, επικεντρώνεται και στην επίλυση της ανοιχτής υπόθεσης ανθρωποκτονίας της μητέρας της Beckett.






Η εξέλιξη της σειράς ανά τις σεζόν... [Περιέχει spoiler]

       O Nathan Fillion υποδύεται τον Richard Castle, έναν διάσημο συγγραφέα best-seller βιβλίων μυστηρίου ο οποίος "σκότωσε" τον πρωταγωνιστή του και έχει στερέψει από συγγραφικές ιδέες. Ο Rich καλείται στο ΑΤΝΥ (Αστυνομικό Τμήμα Νέας Υόρκης) για να ανάκριση καθώς ο δολοφόνος που αναζητούν αντιγράφει έναν από τους χαρακτήρες που ο Castle, περιγράφει στα βιβλία του. Αυτός όμως ιντριγκάρεται από την όλη "δολοφονική/αστυνομική" φάση και μέσω των διασυνδέσεων του με τον Δήμαρχο παίρνει μια θέση στην ομάδα της Ντετέκτιβ Beckett, που υποδύεται η Stana Katic. Ο Castle αποφασίζει να χρησιμοποιήσει την συνάδελφό του ως τη νέα Μούσα του και να εμπνευστεί από αυτήν τoν χαρακτήρα της νέας σειράς βιβλίων του, με τίτλο Nikki Heat. H Βeckett παρόλο που είναι φανατική αναγνώστρια των βιβλίων του, δεν είναι σύμφωνη με την ιδέα του αλλά αλλάζει γνώμη και τον θεωρεί ως έναν πολύ σημαντικό συνεργάτη. Καθώς τα επεισόδια προχωράνε, οι δυο τους αναπτύσσουν συναισθήματα, τα οποία όμως αρνούνται να παραδεχτούν. Τελικά στο φινάλε της 4ης σεζόν (4x24 - Always) παραδέχονται τα συναισθήματα τους και φιλιούνται...!!! 

Το cast:


Nathan Fillion as Richard Castle



O Castle είναι ένας συγγραφέας best-seller βιβλίων μυστηρίου. Ο Richard έπεσε στην παγίδα του "συγγραφικού" μπλόκου, χάνοντας την έμπνευσή του, όταν σκότωσε τον πρωταγωνιστή των βιβλίων του τον Derrick Storm. Έπειτα βρίσκεται μπλεγμένος σε μια υπόθεση της αστυνομίας με έναν κατά συρροή δολοφόνο που αντιγράφει έναν από τους χαρακτήρες του. Ο Castle βρίσκει τη νέα του πηγή έμπνευσης στο πρόσωπο της Detective Kate Beckett, και σύντομα αρχίζει να την ακολουθεί στις υποθέσεις της και να βοηθά στην επίλυση τους. Έκανε δύο γάμους, αποτυχημένοι και οι δύο και μοιράζεται το διαμέρισμα του με την κόρη και τη μητέρα του. Στις πρώτες σεζόν παρουσιάζεται ως έναν ανώριμο γυναικά, αλλά αργότερα βλέπουμε την ώριμη και ευαίσθητη πλευρά του.


Stana Katic as Detective Kate Beckett


H Beckett είναι μια ντετέκτιβ ανθρωποκτονιών, διάσημη για την ικανότητα της να επιλύει ασυνήθιστες υποθέσεις. Μπήκε στην αστυνομία μετά το θάνατο της μητέρας της, υπόθεση η οποία ποτέ δεν έκλεισε. Εμπνευσμένος από αυτή ο Castle ξεκινά μια νέα σειρά βιβλίων που ακολουθούν τις ιστορίες μια αστυνομικού της Νέας Υόρκης, με το όνομα Nikki Heat. Αρχικά ψυχρή και σκληρή απέναντι στον Castle, όμως αναπτύσσει αισθήματα για αυτόν. Στο τέλος της 4ης σεζόν παραιτείται από το σώμα, αφού αυτή και ο Ντετέκτιβ Esposito, αποκρύπτουν σημαντικές πληροφορίες για μια υπόθεση από την αρχηγό τους, Gates.

Jon Huertas as Detective Esposito



Ο Esposito εργάζεται στο τμήμα ανθρωποκτονιών και είναι μέλος της ομάδας της Beckett. Έχει πάντα ένα σχόλιο έτοιμο ώτσε να κρατάει την Beckett ήρεμη και απολαμβάνει τον τρόπο με τον οποίο ο Castle την πειράζει. Είναι στενός φίλος με τον Kevin Ryan, παρόλα αυτά συχνά διαφωνούν για αρκετά πράγματα και γεγονότα. Στο τέλος της 4ης σεζόν τίθεται σε διαθεσιμότητα από το τμήμα, καθώς αποκρύπτει ζωτικής σημασίας πληροφορίες, από την Αρχηγό Gates.

Seamus Dever as Detective Kevin Ryan


O Ryan είναι το άλλο μέλος της ομάδας της Beckett. Αυτός και ο Esposito συχνά πειράζουν την Beckett, αλλά την προσέχουν επίσης. Ο Ryan παντρεύεται την Jenny O'Malley στην 4η σεζόν. Ο χαρακτήρας του ήταν μια προσθήκη της τελευταίας στιγμής στη σειρά, μιας και ο πιλότος ήταν προγραμματισμένος να διαρκέσει μόνο 37 λεπτά.


Tamala Jones as Dr. Lanie Parish


Η Parish, είναι ιατροδικαστής με μια πιο αισιόδοξη στάση και φίλη της Beckett. Eιναι από τους λίγους στους οποίους η Kate μπορεί να μιλήσει ανοιχτά. Στην 3ο σεζόν η Lanie παρατηρεί την έλξη μεταξύ της Kate και του Castle, και την παρακινεί να κάνει κάτι να τον φέρει κοντά της. Εχει δεσμό με τον Esposito, νομίζοντας πως κρύβεται από τους υπόλοιπους ενώ στην πραγματικότητα όλοι τους έχουν καταλάβει. Στη συνέχεια όμως χωρίζουν, κάνοντας τις επαγγελματικές συναντήσεις τους αμήχανες.

Ruben Santiago-Hudson as Captain Roy 
Montgomery (Season 1–3) 


Ο Montgonery είναι ο πρώτος αρχηγός της Beckett. Εκτιμά την αποφασιστηκότητα και την εξυπνάδα της αλλά παρόλα αυτά συμμετέχει στις υποθέσεις τόσο ώστε αυτές να εξελίσσονται ομαλά. Διασκεδάζει το πόσο ενοχλεί ο Castle, την Beckett, αλλά ξέρει πως κάνουν εξαιρετική δουλειά ως ομάδα. Στο τέλος της 3ης σεζόν δολοφονείται, αφού πρώτα στήνει μια παγίδα για την σύλληψη ενός πληρωμένου δολοφόου που εμπλέκεται στην υπόθεση δολοφονίας της μητέρας της Beckett.


Molly Quinn as Alexis Castle 



Η Alexis είναι η κόρη του Castle από τον πρώτο του γάμο με την Meredith. Είναι ασυνήθιστα έξυπνη και τις περισσότερες φορές συμπεριφέρεται πιο ώριμα και υπεύθυνα από τον πατέρα της. Είναι ευφυέστατη και της αρέσει το σχολείο. Σε πολλές περιπτώσεις ζητά από τον πατέρα της να την "αναγκάσει" να διαβάσει παρά να συμμετέχει στις τρέλες της γιαγιάς της και σε γενικότερες κρεπάλες. Η κοινωνική και η προσωπική της ζωή συχνά ταυτίζεται με τις υποθέσεις που αντιμετωπίζουν ο Castle και η Κate και συχνά ο Castle ζητά τη γνώμη της σχετικά με τον δολοφόνο που αναζητούν. 



Susan Sullivan as Martha Rodgers



Η Rodgers είναι γνωστή ηθοποιός εντός και εκτός του Broadway καθώς και μητέρα του Castle. Μένει με τον γιο της και την εγγονή της την Alexis. Βοηθάει τον γιο της να αντιμετωπίσει τις δυκολίες του να μεγαλώνεις μια εφηβη κόρη (παρά την οριμότητα της Alexis) αλλά έχει και μια πολύ ενεργή προσωπική ζωή. Ζει περιστασιακά με τον Castle, μιας και ο πρώην άντρας της την παράτησε αφού πρώτα της έφαγε όλα τα λεφτά. Είναι "ελεύθερο πουλί" και συμβουλεύει όσο μπορεί τον Castle σε ότι αφορά τη σχέση του με την Beckett.


Penny Johnson Jerald as Captain Victoria Gates (Season 4)


H Captain Gates (γνωστή και με το ψευδόνυμο "Iron Gates") αντικαθηστά τον αρχηγό Montgomery στην 4η σεζόν της σειράς. Αρχικά συνεργαζόταν με το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων και ενδιαφέρεται κυρίων για την επαγγελματική της εξέλιξη, γι'αυτό και είναι πιο αντικειμενική με την σχέση της Beckett και του Castle. Αυστηρή και δύσκολη στο να συγχωρεί, δεν θέλει τον Castle στα πόδια της και τον θεωρεί κατώτερο.

Broadcasting...

Η σειρά όπως είπαμε έκανε πρεμιέρα στις 9 Μαρτίου του 2009, αντικαθιστώντας στα μέσα της σεζόν μια άλλη σειρά. Σύντομα ανανεώθηκε για 2η σεζόν, αρχικά ζητήθηκαν 13 επεισόδια, έπειτα έγιναν 22 και έκλεισε τελικά στα 24. Τον Μάρτιο του 2010 ήρθε και η ανανέωση για 3η σεζόν (αρχικά 22 και τελικά 24 επεισόδια) και χωρίς πολλές αμφιβολίες ήρθε και η ανανέωση της 4ης σεζόν (αρχικά 22 και ζητήθηκε επιπλέον ένα 23ο επεισόδιο). Όπως είναι προφανές η σειρά πήρε το πράσινο φως και για 5η σεζόν, τον Μάιο του 2012!


Η πρώτη σεζόν έχει προβληθεί και στην Ελλάδα από τον Ant1!




Promo Pics & Videos

Season 1:









Season 2:







Season 3:







Season 4:







Season 5(only pic):



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου