Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Homeland review




Η σειρά Homeland είναι μια δραματική σειρά που έχει βασιστεί στην Ισραηλινή σειρά Hatufim (Prisoners of War) με πρωταγωνιστές την Claire Danes  ως Carrie Mathison πράκτορα της CIA, και τον Damian Lewis ως Nicholas Brody αμερικανικό πεζοναύτη και προβάλλεται στο καλωδιακό κανάλι Showtime. 


 Η πράκτορας μετά από μία μη εγκεκριμένη επιχείρηση στο Ιράκ τίθεται σε διαθεσιμότητα και επανατοποθετείται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Κατά την διάρκεια της παραμονής της στο Ιράκ ενημερώνεται από πληροφοριοδότη της ότι ένας Αμερικάνος αιχμάλωτος πολέμου έχει προσηλυτιστεί από την Al - Qaeda και αποτελεί απειλή για τις ΗΠΑ.  Τα πράγματα περιπλέκονται όταν το αφεντικό της την ενημερώνει ότι ο Nicholas Brody που θεωρείτο αγνοούμενος από το 2003, σώθηκε από την ομάδα Δέλτα κατά την διάρκεια επιδρομής σε κρησφύγετο του τρομοκράτη Abu Nazir. Και ενώ ο πεζοναύτης έρχεται στην Αμερική ως ήρωας πολέμου, η Carrie είναι πεπεισμένη ότι αυτός είναι ο οποίος ανήκει πλέον στην Al - Qaeda.  Αδυνατώντας να πείσει το αφεντικό της να θέσουν σε παρακολούθηση τον Brody, η Carrie στρέφεται στον μοναδικό άνθρωπο που μπορεί να εμπιστευτεί, τον συνεργάτη της Saul Berenson και οι δυο τους προσπαθούν να ανακρίνουν αλλά και να ξεσκεπάσουν τον πιθανό τρομοκράτη.

Η σειρά - δημιούργημα των παραγωγών του 24, έχει αγαπηθεί από κοινό και κριτικούς και μάλιστα ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει δηλώσει μεγάλος θαυμαστής. Κέρδισε την Χρυσή Σφαίρα για καλύτερη δραματική σειρά για το 2011 και έχει ανανεωθεί για την δεύτερη σεζόν με επιπλέον 12 επεισόδια. Η πρώτη σεζόν έκανε πρεμιέρα τον Οκτώβριο του 2011 ενώ η δεύτερη θα ξεκινήσει 30 Σεπτεμβρίου 2012. Το φινάλε της πρώτης σεζόν ήταν συγκλονιστικό και οι ερμηνείες των 2 πρωταγωνιστών είναι υποδειγματικές.

Κατά την διάρκεια του Comic Con προβλήθηκε ένα promo video της δεύτερης σεζόν που όμως δεν είναι διαθέσιμο ακόμα για το κοινό. Αυτά όμως που έχουν γίνει ήδη γνωστά είναι ότι η δεύτερη σεζόν θα ξεκινά χρονικά 6 μήνες μετά το φινάλε της πρώτης με την Mathison να βρίσκεται εκτός CIA περνώντας ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια της. Όμως οι εξελίξεις θα είναι τέτοιες  ώστε σύντομα επιστρέφει  στο πόστο της.  Πηγή : abouttvseries wikipediatv line

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου