Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Project X - Review

The Party You Have Only Dreamed About


Υπόθεση: Η ταινία εστιάζει σε 3 μαθητές Λυκείου, όχι και τόσο δημοφιλής στο σχολείο τους, που αποφασίζουν να κάνουν ένα party για τα γενέθλια του ενός εκ των τριών με σκοπό να φτιάξουν ένα όνομα και να αναγνωριστούν από τους συμμαθητές τους. Kαθώς οι γονείς του Thomas λείπουν από το σπίτι για Σαββατοκύριακο ο κατάλληλος χώρος για να πραγματοποιηθεί το party δεν είναι άλλος από το ίδιο το σπίτι. Όλα είναι τέλεια οργανωμένα για το πάρτυ αλλά καθώς η νύχτα περνά κάποια πράγματα ίσως βγουν εκτός ελέγχου.


Cast
Thomas Mann as  Thomas
Oliver Cooper asCosta
Jonathan Daniel Brown as JB
Dax Flame as Dax
Kirby Bliss Blanton as Kirby









Προσωπικά σχόλια: Ποτέ δε μου άρεσαν οι ταινίες που μας παρουσιάζουν τα γεγονότα μέσα από την "ερασιτεχνική" κάμερα ενός χαρακτήρα. Η συγκεκριμένη όμως ήταν η εξαίρεση! Μετά από λίγη ώρα το ξεχνάς και απλά βλέπεις την ταινία!

Από τις καλύτερες κωμωδίες που έχω δει, δεν θα την κατέτασσα  τόσο στη λίστα με τις πιο αστείες, όσο με τις πιο εντυπωσιακές και ταυτόχρονα διασκεδαστικές. Δε λείπει βέβαια και το γέλιο σε κάποιες φάσεις, αλλά δεν είναι από τις ταινίες που πετάγονται ατάκες κάθε λεπτό, περισσότερο προσπαθεί να εντυπωσιάσει και το καταφέρνει περίφημα.


Ας περάσουμε τώρα στο επίμαχο σημείο της ταινίας, το party, που στην ουσία αυτό είναι το ζουμί του έργου. Σαν παιδιά όλοι είχαμε δει το Home Alone, με τον μικρό Kevin να καταλήγει μόνος στο σπίτι και να εκμεταλλεύεται την κατάσταση για να περάσει καλά, ζημιώνοντας τους γονείς του με κάποιες μικροκαταστροφούλες. Τώρα έχουμε κάτι παρόμοιο με τον Τόμας, λείπουν οι γονείς του και είναι το σπίτι όλο δικό του να το κάνει ό,τι θέλει. Προφανώς είναι μία πιο σοβαροφανής και ενήλικη ταινία, που παρουσιάζει τα γεγονότα πιο ρεαλιστικά . 


Το ερώτημα είναι: Πόσος χρόνος χρειάζεται για να οργανώσεις ένα μεγάλο party με πολύ κόσμο;;; Η απάντηση είναι "ελάχιστος". Με την σημερινή τεχνολογία του Facebook, του twitter και όλων των social media δεν είναι καθόλου δύσκολο να προσελκύσεις και να τραβήξεις τα βλέμματα των νέων. Αυτό τον τρόπο χρησιμοποιούν και οι πρωταγωνιστές και η γιορτή των γενεθλίων του Τόμας παίρνει τροπή που ούτε οι ίδιοι περίμεναν. 


Το πιο επικό πάρτυ που έχει δείξει ποτέ ο κινηματογράφος (ή τουλάχιστον που έχω δει!). Το μόνο που λέω είναι ότι εύχομαι να ήμουν εκεί... ως καλεσμένος... γιατί ως οικοδεσπότης πας κατευθείαν στο τρελοκομείο (και όχι μόνο!). Ένα party στο οποίο κάνεις ό,τι θες, δεν υπάρχει έλεγχος, δεν υπάρχουν όρια, είσαι εκεί για να τα ξεπεράσεις, να εκτονωθείς και να το θυμάσαι σε όλη σου τη ζωή. Αυτό είναι το party που θα κάνει τους 3 κατά τ' άλλα ασήμαντους εφήβους σε θρύλους του σχολείου. Από τις πιο τρελές ταινίες! 

Πέρα από το θέμα "έφηβοι που θέλουν να γίνουν διάσημοι και να ρίξουν κοπέλες" δεν έχει καμία άλλη σχέση με τα American Pie, αν και οι οπαδοί τους πιστεύω θα την βρουν ενδιαφέρον την ταινία.




Wikipedia | Imdb

Υ.Γ. Μετά την επιτυχία της ταινίας, η Warner Bros δήλωσε ότι θα επιθυμούσε να γίνει ένα sequel. 

Υ.Γ.2. Δείτε όλα τα τραγούδια που ακούστηκαν στην ταινία εδώ.

Review by Stavros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου