Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012

The Vampire Diaries - Review Season 3


Η  season ξεκίνησε με την Elena, τον Damon και τον Alarick να προσπαθούν να ανακαλύψουν που ακριβώς βρίσκεται ο Stefan ο οποίος και ακολούθησε τον Klaus προκειμένου να σώσει τη ζωή του αδερφού του και να γλιτώσει το τομάρι των υπολοίπων.... 

Φυσικά οι σκοποί του Klaus κάθε άλλο παρά καλοί ήταν αφού ο μοναδικός του στόχος ήταν να δημιουργήσει μια στρατιά από υβρίδια τα οποία και και θα χρησιμοποιούσε με σκοπό να προστατευτεί από τον μανιακό κυνηγό βρικολάκων που καταδίωκε εκείνον και την οικογένειά του για πάνω από 1000 χρόνια αλλά και για να αποκτήσει την απόλυτη εξουσία.
Ο Stefan θέλει μεν να του αντισταθεί αλλά παρ' όλα ταύτα, δεν τα καταφέρνει. Όχι μόνο βρίσκεται κάτω από την επιβολή και τον έλεγχο του Klaus αλλά, έχει ξανακυλήσει και σταδιακά μεταμορφώνεται στο τέρας που ήταν κάποτε, στον Αντεροβγάλτη που υπήρξε στα 20's και ξεπάστρεφε κόσμο χωρίς έλεος, όχι μόνο από ανάγκη για αίμα αλλά και από ευχαρίστηση. Αυτό ωστόσο δεν είναι αρκετό για να κρατήσει μακριά του τους υπόλοιπους οι οποίοι κάνουν απελπισμένες προσπάθειες να τον συνεφέρουν αλλά μάταια.
Ο Klaus, διακρίνοντας ότι τα πράγματα με τον Stefan δεν κυλάνε τόσο ομαλά όσο θα ήθελε, του αποκαλύπτει ένα μέρος του παρελθόντος του το οποίο, ο ίδιος είχε σβήσει από τη μνήμη του. Όχι μόνο γνωρίζονταν από παλιά αλλά, ήταν και πολύ καλοί φίλοι και μάλιστα, ο Stefan είχε και ερωτικά πάρε δώσε με την αδερφή του πρώτου, Rebekah, την οποία και επαναφέρει στη ζωή για δύο λόγους. Πρώτον πιστεύει ότι έτσι θα μπορέσει να κρατήσει πιο εύκολα κοντά του τον Stefanκαι δεύτερον και σημαντικότερο, είναι εκείνη που έχει στην κατοχή της το αντικείμενο που θα επιτρέπει να σπάσουν τα μάγια που κάνουν τα υβρίδιά του να μας αφήνουν χρόνους αμέσως μετά την δημιουργία τους.
Κάπου εκεί είναι που ο Klaus ανακαλύπτει ότι η Elena είναι ακόμα ζωντανή πιστεύοντας ότι ο λόγος της αποτυχίας του είναι αυτός. Ωστόσο δεν περνάει μεγάλο διάστημα για να ανακαλύψει ότι τελικά, το ότι εκείνη ζει είναι η λύση στα προβλήματά του. Το δικό της αίμα είναι που χρειάζεται για να ζήσουν τα υβρίδιά του και προχωρά άμεσα στην υλοποίηση των σχεδίων του. Στο μεσοδιάστημα όμως, η Katherine έχει φροντίσει να βρει και να ξυπνήσει τον Mikael, τον πατέρα του Klaus και τον υπολοίπων αρχικών ο οποίος έχει ορκιστεί να τους ξεκάνει έναν προς έναν γιατί κανείς δεν πρέπει να ζει τόσο και θεωρώντας ότι η δημιουργία τους ήταν λάθος.
Βέβαια τα πράγματα δεν πάνε όπως θα περίμενε κανείς και τελευταία στιγμή ο Stefan γλιτώνει τονKlaus από τα φονικά ένστικτα του πατέρα του, προκειμένου να προστατέψει τον Damon. Ο Klaus,ευγνώμων, τον απελευθερώνει από τα δεσμά του όμως την ίδια στιγμή, απελευθερώνει και την οργή του Stefan που ορκίζεται να πάρει εκδίκηση για όλα όσα πέρασε και για όλα όσα ο Klausτου στέρησε. Και ποια είναι η καλύτερη αρχή; Μα φυσικά να κλέψει τη ναρκωμένη οικογένειά του, πράγμα που φυσικά δεν αρέσει καθόλου στον δεύτερο και μια κόντρα ξεκινάει.
Δεν περνάει πολύς καιρός και κόντρα στην κόντρα, οι οποίες έχουν διάφορα θύματα σε πολλαπλά επίπεδα, η οικογένεια του Klaus ξυπνάει από τον λήθαργό της και μαζί με αυτούς, η μητέρα τους, Esther, η οποία αν και φαινομενικά θέλει να επανενώσει την οικογένειά της, έχει κατά βάθος σκοτεινά σχέδια που περιλαμβάνουν τον αφανισμό τους. Με τη βοήθεια του γιου τηςKol αλλά και της Elena, δένει όλα τα παιδιά της με ένα ξόρκι που υπόσχεται τον θάνατο όλων αν πεθάνει έστω ο ένας. Η γραμμή αίματος της οικογένειας έχει ενωθεί αλλά κανείς δεν ξέρει την αλήθεια.
Όταν τα αρχικά αδέρφια ανακαλύπτουν το σχέδιο της μητέρας τους, κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να σπάσουν τα μάγια που τους δένουν. Και αυτό επιτυγχάνεται χάρη στη βοήθεια της Bonnie, που δεν έρχεται με ευχαρίστηση. Τα μάγια σπάνε, τα αδέρφια δεν είναι δεμένα μεταξύ τους όμως ανακαλύπτουν κάτι άλλο, ακόμα πιο τρομακτικό. Όταν ένας αρχικός πεθάνει, μαζί του πεθαίνουν και όλοι οι βρικόλακες που ανήκουν στη δικιά του γραμμή αίματος. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μάθουν που ανήκουν οι ίδιοι πριν σκοτώσουν τον Klaus καθώς, μπορεί σκοτώνοντας εκείνον να πεθάνουν και οι ίδιοι.
Σας είπα ότι παράλληλα υπάρχει ένα μανιακός που έχει βάλει στο μάτι τους ανθρώπους που απαρτίζουν το συμβούλιο; Όχι; Ω, ναι... οι άνθρωποι του συμβουλίου δέχονται επιθέσεις ο ένας μετά τον άλλον και ενώ αρχικά οι υποψίες στρέφονται από δω κι από κει, ανακαλύπτουν ότι υπεύθυνος είναι ο Alarick ο οποίος, με τόσα πήγαινε-έλα στον κόσμο των νεκρών, έχει αποκτήσει μια δεύτερη, σκοτεινή και θανατηφόρα προσωπικότητα που έχει σκοπό να σκοτώσει τους βρικόλακες αλλά και όσους τους  καλύπτουν ή είναι φίλοι τους. Τα πράγματα ωστόσο περιπλέκονται ακόμα περισσότερο όταν ο δεύτερος εαυτός του κρύβει το μοναδικό όπλο που έχει απομείνει ενάντια των αρχικών και ακόμα πιο πολύ, όταν συμμαχεί με την Esther προκειμένου να τον μετατρέψει στο απόλυτο όπλο καταστροφής των βρικολάκων.
Ο Alarick μεταμορφώνεται σε βρικόλακα και αρχίζει να κυνηγά τους αρχικούς με σκοπό να τους εξαφανίσει από προσώπου γης και μαζί με αυτούς, κάθε βρικόλακα που δημιουργήθηκε και εξακολουθεί να ζει στη γη. Ο ίδιος, είναι δεμένος με την ζωή της Elena και ο μόνος τρόπος να πεθάνει, είναι να πεθάνει κι εκείνη. Αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος που καταφέρνει να επιζήσει από την δολοφονική μανία του Rick που έχει χάσει ολοκληρωτικά τον εαυτό του. Ο μόνος τρόπος να εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους, είναι να εξαφανίσουν τον Klaus, πράγμα που δεν το κάνουν τελικά με μεγάλη επιτυχία.

Βαθμολογία της 3ης σεζόν: 8/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου