Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2012

Σχολιασμός: Dexter 7x02 - Sunshine and Frosty Swirl


H 7η σεζόν έχει ξεκινήσει πολύ καλά, με 2 σχεδόν άριστα επεισόδια σερί. Το 2ο μάλιστα μου άρεσε περισσότερο από την πρεμιέρα... 

Dex - Deb: Το επεισόδιο ξεκινάει από το σημείο που μας άφησε το προηγούμενο, με τον Dexter να παραδέχεται ότι είναι serial killer, προσθέτοντας ότι λειτουργεί με τον κώδικα που του έμαθε ο μπαμπάς τους. Η Debra μπερδεμένη και στην πιο δύσκολη κατάσταση στη ζωή της δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει, να τον συλλάβει ή να τον αφήσει. Όπως και αν εξελίχθηκαν τα πράγματα, o Dexter είναι αδερφός της και αποφασίζει να τον στηρίξει και να τον βοηθήσει να ξεπεράσει τον "εθισμό" του. Η λύση γι' αυτό είναι μία... να μείνουν μαζί για να τον έχει υπό στενή παρακολούθηση 24 ώρες την ημέρα. Ο Dexter μη έχοντας άλλη επιλογή δέχεται. Πλέον πρέπει να ακολουθεί ένα νέο κώδικα, τον κώδικα της Deb. Άραγε θα μπορέσει η Deb να καταφέρει αυτό που δεν κατάφερε ο Harry;;; Ο Dexter είναι σίγουρος πως όχι!

Louis: O Dexter γρήγορα μαθαίνει ότι ο αποστολέας του "χεριού" είναι ο Louis και θέλει να τον ψαρέψει να μάθει τι ξέρει. Έτσι τρυπώνει σπίτι του και αποφασίζει να τον αντιμετωπίσει στα ίσα, φοβερίζοντας τον έτσι ώστε να εξαφανιστεί από τη ζωή του. Τι συμβαίνει όμως όταν το ίδιο βράδυ θα εμφανιστεί σπίτι του σαν να μη συνέβη τίποτα; Ο Dexter δε μπορεί να τον αφήσει να τριγυρνάει στα πόδια του και πιστεύει πως ήρθε η ώρα να τον κανονίσει... όμως η υπόσχεση που έδωσε στην Debra δεν του το επιτρέπει και έτσι για 1η φορά παίρνει άλλου είδους εκδίκηση. Για να δούμε: θα συνεχίσει ο Louis να τον ενοχλεί; ο λόγος είναι το βίντεοπαιχνίδι του ή κάτι άλλο; είναι άραγε σύμπτωση που έστειλε το χέρι του Ice Truck Killer στον Dexter ή γνωρίζει κάτι;;; (χάκερ είναι, τι στο καλό!)

LaGuerta: To story με την LaGuerta έχει αρκετό ενδιαφέρον σε αυτή τη σεζόν. Την βλέπουμε να συγκρίνει το slide με τα πράγματα του νεκρού της φίλου και συναδέλφου. Καταρχάς να πω ότι την βρίσκω σωστή που κρατάει μυστική την έρευνα της, γιατί προφανώς ο Bay Harbor Butcher ήταν κάποιος από το τμήμα όπως ήταν τότε γνωστό. Από την άλλη όμως δεν ξέρουμε τι ακριβώς προσπαθεί να ανακαλύψει... άμα ο Ντόουκς κατηγορήθηκε άδικα;;; αφού όλες οι αποδείξεις έδειχναν αυτόν!!! Άμα ήμουνα αστυνομικός η 1η μου σκέψη θα ήταν για έναν serial killer που μιμείται τον Bay Harbor Butcher (έχουμε ξαναδεί στη σειρά πολλούς "μίμους"). Η αλήθεια όμως είναι ότι το 1ο σενάριο έχει περισσότερο ενδιαφέρον!

Brotherhood: Ο αρχηγός των κλαμπ, Isaac, έρχεται στο Μαϊάμι για να ερευνήσει την εξαφάνιση ενός μέλους από την αδερφότητα, του Βίκτορ, που όπως όλοι γνωρίζουμε έπεσε θύμα του Dexter στο προηγούμενο επεισόδιο. Ο Isaac έλεγξε ότι ο Βίκτορ δεν μπήκε στην πτήση του, οπότε ό,τι έγινε έγινε στο Miami. Θα εξελιχθούν πολύ άσχημα τα πράγματα για τον Dexter άμα καταλάβει ότι τον δολοφόνησε.  

Κατάδικος -Wayne Randall: Ο κατάδικος που είδαμε, πριν 15 χρόνια είχε ξεκινήσει μία σειρά δολοφονιών με την νεαρή φιλενάδα του και πιάστηκε στο Μαΐάμι. Το τι απέγινε η φίλη του είναι προς το παρόν άγνωστο. Σήμερα, 15 χρόνια μετά θέλει να βοηθήσει την αστυνομία να βρουν τα πτώματα από τις δολοφονίες του ισχυριζόμενος ότι θέλει να καθαρίσει τη συνείδηση του. Όμως έχει άλλα σχέδια στο μυαλό του καθώς μην μπορώντας να αντέξει τη ζωή του στη φυλακή, γνωρίζοντας μάλιστα ότι η αγαπημένη του Hanna τον θεωρεί δολοφόνο, αποφασίζει να περάσει τις τελευταίες του στιγμές στην λιακάδα και το αεράκι του Μαϊάμι τρώγοντας παγωτό προτού αυτοκτονήσει! Και με αυτή τη σκηνή οι σεναριογράφοι έκαψαν ένα πολύ ωραίο τέλος για τον Dexter... τον ίδιο τον Dexter να τερματίζει τη ζωή του σκοτώνοντας το μεγαλύτερο serial killer του Miami. Τώρα το μόνο που μένει στην υπόθεση του Randall είναι να δούμε την Hanna. Έρχεται η κοπέλα μας... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου