Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Σχολιασμός: Person of Interest 2.01 - The Contingency


Διαβάστε παρακάτω ένα μικρό review για την πρεμιέρα της 2ης σεζόν και πείτε μας πως σας φάνηκε...

Εναρκτήρια σκηνή: Όπως είχα σχολιάσει όταν είχε βγει το sneak peek, η εναρκτήρια σκηνή είναι το πιο πρωτότυπο "previously" που έχω δει σε σειρά. Μέχρι τώρα το PoI δε μας έδειχνε "επανάληψη" και μόλις βρήκε έναν πολύ ωραίο τρόπο για να το κάνει.... ας πάμε όμως και λίγο παρακάτω! Το επεισόδιο ξεκινάει από εκεί ακριβώς που μας άφησε, με τον Reese να σηκώνει το ακουστικό και όπως πολλοί είχαμε προβλέψει πίσω από το ακουστικό κρυβόταν η μηχανή. Όμως δεν ακούσαμε αριθμούς αλλά λέξεις. Δε θα αργήσει όμως ο Reese να σπάσει τον κώδικα του Finch και να βρει τον "αριθμό" που έστειλε η μηχανή. (μου άρεσε πολύ η σκηνή που ειρωνεύτηκε τον Finch με φράση του πιλότου... I offered you a job Mr. Reese, I never said it would be easy)

Person of Interest: Σε αυτό το σημείο έρχεται ο Leon Tao. Ο Reese στην αρχή πίστεψε ότι ίσως έχει πληροφορίες που θα μπορέσουν να τον βοηθήσουν στην εύρεση του Finch, αλλά σύντομα κατάλαβε ότι είναι ένας απλός πολίτης που πρέπει να προστατεύσει από την άρια φυλή . Με λίγα λόγια κατάλαβε ότι ο ίδιος ήταν το "Contigency" για το οποίο μιλούσε ο Finch. O Reese όμως δεν είχε καιρό για χάσιμο και αφού έσωσε τον Λίον από μια δύσκολη κατάσταση (με το δικό του γαμάτο τρόπο) αποφάσισε να τον αφήσει στα χέρια της αστυνομίας από 'δω και πέρα για να ασχοληθεί με την εύρεση του Finch. Όμως ο Μάιλς κλασσικός μπελάς έμπλεξε και τον Φάσκο στην όλη ιστορία και έπρεπε ο Reese να δώσει ένα οριστικό τέλος στην κατάσταση με τη βοήθεια ενός φίλου που μιλάει... Ολλανδικά! Έτσι πήρε το Μάιλς στις έρευνες του (babysitting με λίγα λόγια), ξεφορτώθηκε όποιον πήγαινε να τον σκοτώσει (με τη βοήθεια της Κάρτερ!), και εν τέλη ξελάσπωσε τον Λίον αφήνοντας του ένα μερίδιο των χρημάτων για να συνεχίσει τη ζωή του. Αυτό που κέρδισε ο Reese από την όλη κατάσταση ήταν ένα κατοικίδιο!

Το παρελθόν του Finch: Αλλά ας δούμε και το κατοικίδιο του Finch. Βλέπουμε Flashbacks του Finch και τις προσπάθειες του να εκπαιδεύσει και να τεστάρει την μηχανή. Αρχικά βλέπουμε ότι είναι ικανή να συνδεθεί από οποιαδήποτε κάμερα και να "βλέπει" τα πάντα, που το ξέραμε. Στη συνέχεια όμως βλέπουμε ότι ο Finch την μαθαίνει να "παίζει" με τις πιθανότητες, να τις εκτιμάει και να βγάζει συμπεράσματα. Τέλος, είδαμε την ίδια τη μηχανή να σώζει τον Finch από ατύχημα και όχι από κάτι οργανωμένο. Δηλαδή είναι κάτι πολύ παραπάνω από αυτό που νομίζαμε μέχρι τώρα, είναι κάτι που αντιλαμβάνεται την ανθρώπινη φύση, μία νοημοσύνη όπως λέει και η Root. Βέβαια ο Finch έβαλε κάποιους περιορισμούς απ' ότι φαίνεται για το ευρύτερο καλό, κάποιους κανόνες....

Το σχέδιο του Reese: .... κανόνες τους οποίους ο Reese μπόρεσε να εκμεταλλευτεί για να πάρει κάποιο στοιχείο που θα τον βοηθήσει στην εύρεση του καλού του φίλου. Ο Reese ήξερε ότι είναι η μοναδική Contigency και η μηχανή δε θα τον άφηνε να πάθει κάτι, εξάλλου κινδύνευε και η ζωή του Λίον οπότε έπρεπε να ρισκάρει η μηχανή και να δώσει ένα στοιχείο στον Reese για να πραγματοποιήσει την νούμερο 1 εντολή της "your job is to protect everyone". Ο Reese με τα στοιχεία ανακάλυψε το αληθινό όνομα της Root και είναι έτοιμος να μάθει πολλά περισσότερα γι' αυτήν μέχρι να βρει τον φίλο του. Πάντως μου άρεσε το γεγονός ότι ο Reese που δεν είναι κανάς computer genious "νίκησε" τη μηχανή και πέρασε το δικό του... (βρήκε τα κουμπιά της!).

Η Ρουτ και το σχέδιο της: Βλέπουμε μια πραγματικά τρελή γυναίκα που κάνει ότι κάνει γιατί απλά μπορεί και δεν την ενδιαφέρουν οι συνέπειες. Βαρέθηκε τα ίδια και τα ίδια και θέλει να δει κάτι διαφορετικό. Ήταν μεγάλη πρόκληση ο Finch από τη στιγμή που κατάφερε να την εμποδίσει στο 1.13 και έμαθε τα πάντα γι' αυτόν ακόμα και για την μηχανή. Τώρα είναι έτοιμη για όλα, απαγάγει το Finch, ναρκώνει τον Denton Weeks (που γνωρίζει για την μηχανή μέσω κυβέρνησης) και στόχος της είναι να την ελευθερώσει όπως είπε. Τι να σημαίνει αυτό άραγε;;; να την ελευθερώσει από τα δεσμά του Finch και να κουμαντάρει τα πάντα αυτή;;;

Το παρελθόν της Root: Καταρχάς το αληθινό όνομα της Root είναι Hanna Frey και εξαφανίστηκε από το Texas όταν ήταν μόλις 14 χρονών. Μιλάμε για εξαφάνιση ανηλίκου, όλα τα σώματα ασφαλείας δεν κατάφεραν να την βρουν. Θα έλεγα ότι το έσκασε, αλλά να εξαφανιστεί από προσώπου γης την τότε περίοδο θα ήταν λίγο δύσκολο αφού δεν υπήρχαν laptops και γενικά η τεχνολογία δεν ήταν ανεπτυγμένη (όπου αυτό είναι η δύναμη της Χάνα)... θα μάθουμε σύντομα!

Κυβέρνηση: Έφτασε ο καιρός να μπει και η κυβέρνηση στο παιχνίδι. Βλέπουμε έναν Κυβερνητικό να κάθεται πίσω από το γραφείο και να προσπαθεί να κρύψει την αλήθεια για τη μηχανή. Θέλει να σταματήσουν οι έρευνες για την Αλίσια (όπου κουνάει το δαχτυλάκι του και γίνεται) αλλά θέλει ακόμα να βρεθεί ο Πεκ (θα ήθελα να επιστρέψει!) και να σκοτώσει τον Reese (αναμένουμε μία συνάντηση). Σίγουρα θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε τη δύναμη της κυβέρνησης και ειδικότερα αυτών που έχουν τον έλεγχο της μηχανής (ή έτσι νομίζουν...).

Υ.Γ. Όσοι έχουν λογαριασμό στο Facebook μπορούν να κάνουν like στη σελίδα Person of Interest Greek Fans.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου