Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Σχολιασμός: Dexter 7x01 - Are You...?


Διαβάστε ένα review για την πρεμιέρα της 7ης σεζόν και πείτε μας την άποψη σας...


Dexter - Debra: Η Αποκάλυψη: H έβδομη σεζόν παίρνει τα πράγματα από εκεί που μας άφησε η 6η, δεν υπάρχει time-jump και έτσι εμείς βλέπουμε εξ' αρχής την αντίδραση της Deb όταν πιάνει τον αδερφό της επ' αυτοφώρω να δολοφονεί τον Travis. Ο Dexter προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας της ότι ήταν μια στιγμή αδυναμίας, αναφέροντας μάλιστα τον χαμό της γυναίκας του για να καταφέρει να τουμπάρει την Ντεμπόρα. Η αδερφή του έχει πολλές ερωτήσεις αλλά προτεραιότητα έχει το πτώμα που βρίσκεται μπροστά τους, όπου για άλλη μια φορά ο Dexter φέρνει την Debra με το μέρος του πείθοντας την ότι το καλύτερο για όλους τους και ιδίως για τον Χάρισον (πάλι "χτύπησε" στο συναίσθημα!) είναι να ξεφορτωθούν το πτώμα. Όμως ο χαρακτήρας της Debra δε θα τον αφήσει να πετάξει τον Travis στον πάτο της θάλασσας και έτσι η μόνη λύση είναι να τον κάψουν στην εκκλησία, δημιουργώντας την υπόνοια ότι ο Travis τερμάτισε τη ζωή του. Την επόμενη μέρα η Debra έχει πολλές απορίες και ο Dexter με δικαιολογίες καταφέρνει να "ξεφύγει" αλλά το αστυνομικό δαιμόνιο της αδερφής του δεν τον αφήνει σε ησυχία. Στη συνέχεια έρχονται αναμνήσεις στην Debra από τον Ice Truck Killer και όλη την διαδικασία με το πλαστικό. Το τελειωτικό χτύπημα έρχεται όταν την ενημερώνει η Jamie ότι ο Dexter λείπει πολύ συχνά από το σπίτι έως αργά τη νύχτα κάνοντας υπερωρίες στη δουλειά. Γνωρίζοντας η Debra το πρόγραμμα του Dexter στη δουλειά καταλαβαίνει τα ψέματα του και το ένστικτο της, της λέει να πάει σπίτι του και να ψάξει τα πάντα. Εκεί βρίσκει τα slides, τα σύνεργα, το χέρι από τα αποδεικτικά του Ice Truck Killer. Αφού γυρίσει ο Dexter σπίτι του καταλαβαίνει ότι τα ψέματα τελείωσαν και παραδέχεται στην Deb ότι είναι κατά συρροήν δολοφόνος.

Bay Harbor Butcher is back: Τη στιγμή που η αστυνομία πήγε στην εκκλησία και εξέταζαν το θάνατο του Travis, η LaGuerta έκανε μια σημαντική ανακάλυψη. Βρήκε στην εκκλησία ένα slide και το έδωσε για καταγραφή. Κάτι δεν της κολλούσε από την αρχή. Στη συνέχεια ρώτησε τον Μασούκα αν η αστυνομία χρησιμοποιεί slides και τότε της απάντησε ότι μόνο ένας αστυνομικός χρησιμοποιούσε, ο Bay Harbor Butcher, δηλαδή ο Ντόουκς. Η LaGuerta τότε πήρε το slide από τα στοιχεία. Υποθέτω ότι θέλει να κάνει μία έρευνα μόνη της. Μπορεί να το στείλει για αποτυπώματα, αλλά ο Dexter φορούσε γάντια άρα δε θα βρει κάτι... η μόνη ένδειξη ότι έχει επιστρέψει ο Bay Harbor Butcher είναι ότι το αίμα είναι του Travis. Το ιστορικό του BHB λέει ότι σκοτώνει μόνο δολοφόνους, άρα ταιριάζει πλήρως στο προφίλ. Είναι η ευκαιρία της LaGuerta να αποδείξει ότι ο φίλος της δεν ήταν δολοφόνος.

Ένας νέος κακός: Ο νέος κακός είναι κάτι καινούριο για τον Dexter. Πάντα τα έβαζε με κλασσικούς δολοφόνους, αλλά ποτέ δεν τα έβαλε με κάποιον που το επάγγελμα του είναι το οργανωμένο έγκλημα. Στην προσπάθεια του να απαλλαγεί από το άγχος της "αποκάλυψης" είχε την ανάγκη να σκοτώσει κάποιον και επέλεξε τον Victor, τον άνθρωπο που σκότωσε τον αστυνόμο Mike και που μετέφερε μία νεκρή γυναίκα. Βλέπουμε ότι πίσω από τον Victor υπάρχει οργάνωση ολόκληρη, άτομα που είναι πολύ δύσκολο για τον Dexter να τα πλησιάσει.

Louis: Ο Louis είναι το μυστήριο της προηγούμενης σεζόν. Από την αρχή προσπάθησε να πλησιάσει τον Dexter ρωτώντας τον πράγματα που έκαναν τον Dexter να μην τον πάρει με καλό μάτι. Στη συνέχεια του έστειλε δώρο (ανώνυμο υποθέτω) ένα πακέτο που περιείχε μέσα το "χέρι" από τα στοιχεία για τον Ice Truck Killer. Τώρα το αν γνωρίζει ότι o Ιce είναι αδερφός του Dexter παραμένει άγνωστο. Σε αυτό το επεισόδιο είδαμε τον Dexter να είναι εχθρικός απέναντι στον Louis για ακόμα μια φορά, και ο Louis για εκδίκηση του ακυρώνει τις κάρτες, πράγμα λίγο παιδιάστικο για ένα σοβαρό κακό, οπότε μπορεί να είναι απλά ένας χάκερ που λόγο του πείσματος του θα τα βάλει με τον Dexter.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου