Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Fringe - Review 5x05 "An Origin Story"



Μέτα το τραγικό συμβάν, του θάνατο της Etta, βλέπουμε για άλλη μια φορά πως αντιδρούν οι χαρακτήρες στην θλίψη. Από την μια ο Peter είναι πολύ οργισμένος και πρόθυμος να πάρει την εκδίκηση του, Ενώ η Olivia είναι κάπως καταβεβλημένη και ακόμα πολύ σοκαρισμένη. Ο Walter φαίνεται ο πιο συγκροτημένος και ώριμος, αυτό βεβαία εξηγείται μιας και τα εχει περάσει αυτά.
Το επεισόδιο ξεκινά με τον Peter να μαζεύει κάποια πράγματα της Etta από το δωμάτιο της και την Olivia να κοιμάται. Κάποια στιγμή ξυπνάει και εκεί ξεκινάει "το μεγάλο ταξίδι της κλάψας" για την Olivia (σε όλο το επεισόδιο είναι σε μια φάση να δακρύσω να μην δακρύσω).
Παράλληλα βλέπουμε ότι οι Observers χρησιμοποιούν ένα "κύβο" για να ανοίξουν μια πόρτα στο μέλλον έτσι ώστε να φέρουν κάτι από κει.
Λίγο πριν φύγουν από το σπίτι, χτυπάει το κινητό της Etta, και ο Anil λέει στην ομάδα πως πρέπει να συναντηθούν.Εκεί ο Anil τους εξηγεί ότι αυτό που παραλάβουν από τον μέλλον είναι κομμάτια του συστήματος υποβάθμισης του αέρα που φτιάχνουν στο Central Park, τους λέει επίσης ότι έχουν πιάσει έναν Observer. Ο Peter πιστεύει ότι ο Observer ξέρει πως λειτουργεί ο "Κύβος" και θέλει να του αποσπάσει πληροφορίες, έτσι ώστε όχι μόνο να αποτρέψουν την επομένη παραλαβή αλλά να καταστρέψουν την πύλη.
Παράλληλα η Astrid αποκωδικοποιεί τη γλωσσά των Observers και μαθαίνει που θα γίνει η επομένη παραλαβή.
Πριν την "ανάκριση" μαθαίνουμε ότι οι ικανότητες των Observers αντλούνται από ένα εξάρτημα που έχουν στο κεφάλι τους.
Πριν φύγει ο Peter μιλάει με την Olivia και την συζήτηση τους ακούει ο Walter. Έτσι μετά από λίγο φέρνει στην Olivia μια κασέτα από κάποια γενέθλια της Etta, και της λέει ότι ξέρει ότι φοβάται μήπως χάσει τον Peter και ότι σημαντικό να δουν την κασέτα μαζί, έτσι ώστε να θυμούνται πάντα τι τους ενώνει.
Ο Peter τελικά παίρνει τις πληροφορίες που χρειαζόταν για το "Κύβο" από τον Observer και μαζί με την Olivia πηγαίνουν να καταστρέψουν την πύλη. Πιστεύοντας ότι τα έχουν καταφέρει φεύγουν αλλά μετά από λίγο συνειδητοποιούν ότι η πύλη ανοίγει και ο Peter είναι αποφασισμένος να πάρει απαντήσεις.Γυρνάει κει που κρατούν τον Observer και του λέει ότι τον παραπλάνησε. Πάνω στη φιλική κουβέντα τους και ενώ ο Peter είναι τρελαμένος του λέει ότι δεν είναι τίποτα άλλο παρά τεχνολογία και ότι θα ήταν 10 φορές καλύτερος εάν την είχε, και του έρχεται η ηδέα.Του αφαιρεί το εξάρτημα και το βάζει στο δικό του κεφάλι.
Παράλληλα η Olivia βλέπει την κασέτα και τηλεφωνεί στο Peter. Του λέει ότι δεν μπορεί να τον χάσει και ότι τον αγαπάει

Review By Evh

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου