Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Fringe - Review 5x04 "The Bullet That Saved The World"


Αυτό το Review λοιπόν θα είναι κάπως ξεχωριστό μιας και επιβάλλεται για το συγκεκριμένο επεισόδιο...
Βλέποντας το 3ο επεισόδιο της σεζόν και ξενερώνοντας, είχε και μια βδομάδα παύση και γενικά το Fringe τα κάνει κάτι τέτοια πριν από ένα καλό επεισόδιο πέφτει κάπως, λέω οκ το επόμενο θα είναι επικό. Επικό είπαμε, αλλά ποιος περίμενε αυτό που είδαμε. Το Fringe δεν μας εχει δείξει κανένα σοβαρό θάνατο μέχρι τώρα. Και αυτό γιατί όσοι πεθάναν, είτε ήταν κλαιν μαιν χαρακτήρες σαν τον John Scott που στην ουσία νεκρό τον γνωρίσαμε, είτε ήταν "διπλοί" γιατί τους βλέπαμε στον παράλληλο, είτε απέθαντοι σαν την Liv και τον William Bell (που δεν θα πεθάνει ποτέ αυτό το έχουμε καταλάβει!!!) Όποτε ήρθε αυτό το επεισόδιο και λες ότι τελειώνοντας η σειρά θα τα δεις όλα και θα σου δώσουν ένα θεϊκό series finale. Άλλα πέρα από αυτό είχε πολλές ωραίες στιγμές που αξίζει να αναφερθούν.


1) Η πρώτη εμφάνιση του Broyles στο επεισόδιο είναι στο μαγαζί που είχα πάει ο Peter για να αγοράσει την αλυσίδα για την Etta. Ο Observer αναλύει την σύνθεση της (!) και κάνει την πολύ "λογική" ερώτηση "Πως Χρησιμεύει;" λες και αγόρασε πυρηνικά. Η απάντηση προφανώς ήταν ότι απλά την φοράς στο λαιμό σαν κόσμημα. Εδώ καταλαβαίνουμε ότι είναι λογικό να μπορείς να νικήσεις τους Observer στην τελική αφού καλά καλά δεν μπορούν να κατανοήσουν τον αντίπαλο.


2) Ο Walter έχει κάνει το απίστευτα απίστευτο και έχει κρύψει κάτω από το εργαστήριο, όλα τα Fringe Event που έχουν ερευνήσει. Και είναι αποφασισμένος να χρησιμοποιήσει ένα για μπουν στο σταθμό του Newark Penn. Αυτό είναι, ποσό έξυπνη σκέψη, εκ μέρους των σεναριογράφων να το κάνουν αυτό. καλό παλιό Fringe.


3) Κάποια στιγμή βλέπουμε ένα Observer να ανακρίνει έναν Loyalist, γιατί απέτυχε σε ένα τεστ. Εκεί ακούμε για πρώτη φορά για κάποιον που αποκαλείτε "The Dove" , και εμφανώς αναστατωμένο τον Broyles. Ωραία έτσι κι αλλιώς πότε δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ο Broyles θα ήταν στην "απέναντι" πλευρά. είναι πολύ γαμάτος για να είναι με του Κακούς. Τώρα μένει να μάθουμε ποιος είναι Ο Ειρηνιστής.


4) Ο Walter παίζει με το Fringόβολο. τα μούτρα του Peter από την μια που έχει λιώσει και η Astrid από την άλλη είναι όλα τα λεφτά. Πάντα υπάρχει χώρος για χιούμορ στο Fringe και οι "καφρίλες" του Walter είναι πάντα τέλειες. Και στο επεισόδιο γενικά είδαμε και άλλα τέτοια γαμάτα..


5) Η Olivia βλέπει την σφαίρα που είχε η Etta πάντα στο λαιμό της, και της λέει ότι την είχε βρει στο παλιό τους σπίτι και την φορούσε για να την αισθάνεται κοντά της. Η Olivia της λέει ότι ο Peter την ονόμασε "Η σφαίρα που έσωσε τον κόσμο" (The Bullet That Saved The World). Καιρό αναρωτιόμασταν τι ρόλο βαράει η σφαίρα, αν και νομίζω ότι ήταν προφανές από την μια, αλλά από την άλλη που την είχε βρει; Για όσους δεν θυμούνται είναι η σφαίρα που έφαγε η Liv από τον Walter στο Season 4 Finale.


6) Οι Observers κάνουν ντου στο εργαστήριο άλλα δεν βρίσκουν τίποτα, Εκεί ο ΑρχηΚαράφλας καταλαβαίνει ότι υπάρχουν άτομα που μπορούν να τους αποτρέπουν από το να τους "διαβάζουν". Από την μια αυτό είναι κακό προφανώς για τον Broyles και τους υπόλοιπους, αλλά για να έδωσαν τόση μάλλον θα παιχτεί κάτι καλό με αυτό το θέμα.


7) Ο Walter εν δράση. Έξω από το σταθμό του Μετρό προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή τον Observer και Χρησιμοποιεί ένα από τα Fring Event . Ποσό γέλασα όταν ο Observer χρησιμοποίησε εκείνη τη συσκευή με το ρεύμα πάνω του. Έλιωσα απλά. (Το Fringe Event ήταν από το επεισόδιο 1x14 "Ability" και φυσικά ήταν εφεύρεση του DRJ).


8) Τελικά καταφέρνουν να πάρουν τα σχεδία που είχε κρυμμένα ο Walter και τη κάνουν. Εκεί σκέφτηκα "Fringe is Back". Όλο το σκηνικό μαζί με την εφεύρεση ήταν φοβερό.


9) Και εδώ έρχεται η ΤΕΡΑΣΤΙΑ σκηνή επανένωσης της ομάδα με τον Μεγάλο Philip Broyles. Η σκηνή ήταν εντάξει, ΥΠΕΡΤΕΛΕΙΑ. Ο Broyles είναι από τους support χαρακτήρες που όταν λείπουν από το Fringe κάτι δεν κολλάει, γενικά κατά την γνώμη μου θα έπρεπε να έχει ακόμα ένα centric επεισόδιο γιατί είναι πολύ ενδιαφέρων χαρακτήρας. (Να θυμίσω ότι στην δεύτερη σεζόν υπήρχε ένα ψευτοcentric επεισόδιο με τον Broyles, 2x06 "Earthling").


10) Ένας Loyalist εχει βάλει πομπό στο αμάξι τους, και τους εντοπίζουν. Ο Broyles φεύγει πριν τον δουν μαζί τους και η ομάδα μπαίνει σε μια αποθήκη. Κάποια στιγμή χωρίζονται και τελικά ο Peter με την Olivia γυρνάνε να τους πάρουν, Βρίσκουν τον Walter και ακούν ένα πυροβολισμό. Ο ΑρχηΚαράφλας εχει πυροβόληση την Etta. Τελικά ενεργοποιεί μια βόμβα αντι-υλης και οι άλλοι αναγκάζονται να την αφήσουν πίσω. Στη τελευταία σκηνή οι 3ς τους βλέπουν το κτίριο να εξαφανίζεται χωρίς ακόμα και έχουν συνειδητοποίησει ότι η Etta πέθανε. Είχα φάει το spoiler μου πριν και το ήξερα εκ των προτέρων. Αλλά και πάλι είχα μείνει "χαζή". Εαν το έβλεπα ανυποψίαστη θα έλεγα νταξει την πυροβόλησε θα παν οι άλλοι θα την πάρουν και θα τους ανατινάξουν. Άλλα τελικά έγινε το απίστευτο, μόλις την βρήκαν τους πέθανε. Αν και δεν συμπαθούσα ιδιαιτέρα την ηθοποιό, πρέπει να της το παραδεχτώ οτι έπαιξε τρομερά και μας χάρισε μια τελεία σκηνή. Είδαμε επίσης την διαφορά των χαρακτήρων όταν τους συνέβει κάτι τόσο τραγικό.(Παρατήρηση η Olivia δεν έριξε ούτε ένα δάκρυ και στο προμο για το επόμενο δεν εχει σταματήσει να κλαίει)
Η Συνεχεία αναμένετε περίεργη και ανατρεπτική και από δω και πέρα όλα μα όλα είναι πιθανά.


Review By Evh

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου