Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Fringe - Review 5x06 "Through the Looking Glass and What Walter Found There"

Το επεισόδιο αρχίζει στο εργαστήριο, όπου ο Walter βγάζει άλλη μία κασέτα από το κεχριμπάρι, και αποφασίζει να βρει αυτό που χρειάζεται μόνος του.
Παράλληλα η Olivia πηγαίνει στο σπίτι της Etta για να βρει τον Peter. Εκεί κλασσικά η Olivia αρχίζει την κλάψα και του λέει ότι θέλει να της λέει πως νοιώθει.
Στην συνεχεία βλέπουμε που πηγαίνει ο Walter, ενώ η Olivia με τον Peter επιστρέφουν στο εργαστήριο και συνειδητοποιούν ότι ο Walter λείπει, έτσι βλέπουν την κασέτα και καταλαβαίνουν ότι ακολουθεί τα βήματα και τον ακολουθούν.
Στη κασέτα ο Walter λέει ότι έχουν κρύψει το επόμενο κομμάτι του σχεδίου σε μια πολύ ασφαλή κρυψώνα, μια συμπαντική σχισμή (Τα έχουμε δει όλα αυτό δεν μου κάνει καμιά αίσθηση, λογικά ούτε σε σας).
Εκεί ο Walter βρίσκει ένας άντρα, τον Cecil, από την κουβέντα τους μαθαίνουμε ότι βρέθηκε εκεί μετά από μια έκρηξη που έγινε πριν 20 χρονιά.
Ταυτόχρονα φτάνουν και οι άλλοι, και όταν μπαίνουν στη σχισμή βλέπουν ότι η κασέτα έχει και συνεχεία, ενώ οι Observers τους έχουν εντοπίσει.
Τελικά όλοι μαζί συναντιούνται μέσα σε αυτό το συμπαντικό χάος, και βλέπουν την συνεχεία της κασέτας. Το επόμενα κομμάτι του σχεδίου είναι το παιδάκι που έχουμε ξαναδεί στο 15ο επεισόδιο της πρώτης σεζόν (ποσό μ'αρέσει που συνδέουν πράγματα από άλλες σεζόν, το έχουμε δει πολύ στον 5η σεζόν αυτό και φέρνει στο μυαλό παλιές καλές εποχές.).
Φτάνοντας όμως στο δωμάτιο που είχε αφήσει ο Walter το παιδάκι (που μάλλον είναι Observer) βλέπουν ότι είναι άδειο.
Μια παρένθεση εδώ, κάποια στιγμή πάνω στην συζήτηση αναφέρεται ότι δεν γύρισαν ποτέ στο πολύ αγαπημένο μπλε σύμπαν, δεν είναι κάτι που περίμενα αλλά τώρα το ξέρουμε με σιγουριά.
Μέτα από αυτή την εξέλιξη ο Walter παθαίνει μια από τις γνωστές πλέον κρισάρες του και ο Peter προσπαθεί να το ηρεμήσει. Κατά την διάρκεια αυτού ο Olivia βρίσκει ένα ραδιόφωνο που δεν φαίνεται στην κασέτα.
Οι Observers φτάνουν και μπαίνουν στη σχισμή, και στην προσπάθεια των άλλων φύγουν πεθαίνει ο Cecil.
Μέτα την έξοδο τους από το κτήριο ο Peter μένει για να καθυστερήσει τους Observers ενώ οι αλλού πηγαίνουν στο τρένο.
Εκεί εχει μια μάχη με έναν από αυτούς και του λέει ότι ξέρει τι έκανε, ότι είναι μεγάλο λάθος και ότι δεν συνειδητοποιεί τι του συμβαίνει.
Στο τρένο η Olivia ρωτάει τον Peter πως τους έβγαλε έξω από την σχισμή αλλά δεν της λέει την αλήθεια.
Τελευταίες σκηνές ο Walter λέει στον Peter ότι ανησυχεί γιατί χάνει τον εαυτό του, και αυτός του λέει ότι δεν θα το αφήσει να συμβεί.
Τελικά στην τελευταία σκηνή βλέπουμε μια από τις παρενέργειες αυτού που έβαλε ο Peter στο κεφάλι του.

Review By Evh

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου