Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 2 - Review


Ήρθε τελικά η μέρα που είδαμε και το The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 2, αυτό βεβαία συνεπάγεται και το τέλος της πενταλογίας των ταινιών. Δεν είμαι τρελή φαν, μην σας πω και ψέματα αλλά βλέποντας τις ταινίες όχι μονό περνάει η ώρα κατά την διάρκεια αλλά και μετά στις άπειρες συζητήσεις για τα γαμάτα πράγματα (!) που είδαμε αλλά και ποσό ωραίος είναι ο Pattinson (ΕΛΕΟΣ !!!).

Τα παρακάτω περιέχουν SPOILERS

Τελειώνοντας λοιπόν η ταινία είχα την αίσθηση ότι με πιάσανε μλκα. Δεν γίνεται να είναι αυτό το "επικό" φινάλε. Άλλα ας τα πάρουμε από την αρχή.
Ξεκινώντας η ταινία βλέπουμε την Bella σαν βρικόλακα πια, να προσαρμόζετε σιγά σιγά στη νέα κατάσταση. Κάπου εκεί έρχεται η ώρα να δούμε και το μωρό. Γυρνάει το πλάνο, και τι να δούμε ένα ΨΥΦΙΑΚΟ μωρό, το ψέμα το ίδιο, που έκανε μπαμ ότι δεν είναι αληθινό. Δεν γίνεται τέτοια ταινία με τέτοιο budget (120 εκατομμύρια δολάρια για την ακρίβεια) και ΤΕΤΟΙΟ κέρδος (340 εκατομμύρια δολάρια) να έχει αυτά τραγικά εφφέ. Σε σειρές και ταινίες με πολύ μικρότερο budget έχουμε δει εκατό φορές καλύτερα εφφε.
Στη συνεχεία αρχίζουν τα προβλήματα, H Irina μια από τις ξαδέρφες των Cullen πηγαίνει στους Volturi και τους λέει ότι οι Cullen διέπραξαν ένα έγκλημα. Εκεί μαθαίνουμε για τα αθάνατα παιδιά.
Τα αθάνατα παιδιά, ήταν παιδιά βρικόλακες αλλά δεν συμμορφωνόντουσαν στους κανόνες, όπως είναι λογικό και έτσι τα σκότωσαν όλα. Από τότε απαγορεύεται να "δημιουργήσει" κάποιος τέτοιο παιδί. 
Η μικρή Renesmee βέβαια δεν είναι "αθάνατο παιδί αλλά θα να είναι λίγο δύσκολο να το αποδείξουν αφού οι Volturi έρχονται αποφασισμένοι να τους σκοτώσουν.
Έτσι η οικογένεια Cullen αποφασίζει να βρει "μάρτυρες" και να αντιμετωπίσουν όλοι μαζί τους Volturi, και ξεκινάνε ένα ταξίδι σε όλο τον κόσμο.
Παράλληλα η Alice με τον Jasper τους εγκαταλείπουν και φεύγουν, ενώ ο Jacob δεν ξεκολλάει από την Renesmee (ποσό "αστείες" ήταν η σκηνές που πηγαίνει ΠΑΝΤΟΥ μαζί τους)
Φτάνει λοιπόν η μέρα της κρίσης. Οι Volturi φτάνουν και η οικογένεια Cullen με τους "μάρτυρες" της, περιμένουν.
Τελικά τους πείθουν ότι δεν είναι αθάνατο παιδί άλλα αυτό δεν φαίνεται ότι φτάνει για να μην τους σκοτώσουν γιατί άπλα δεν ξέρουν την εξέλιξη της. Εκεί είναι που λες ότι θα γίνει χαμός, σε όλη την ταινία περίμενα την μάχη...
Εν τω μεταξύ έχει εμφανιστεί και η Alice, και λέει στον ότι το παιδί έχει μέλλον και την "διαβάζει" για να δει την αλήθεια. Και εκεί ξεκινάει η μάχη. Βλέπουμε τους Volturi εναντίον της οικογένειας Cullen, των "μαρτύρων" και φυσικά στον Λύκων.
Πραγματικά η Μάχη ήταν απίστευτη. Πολύ ξύλο, πολλοί θάνατοι, και γενικά ένας ωραίος χαμός.
Και εκεί που η Bella με τον Edward σκοτώνουν τον Aro, τσουπ γυρνάει η σκηνή και βλέπουμε ότι δεν έγινε ΚΑΜΙΑ ΜΑΧΗ αλλά όλα αυτά τα είχε δει η Alice στο μέλλον. Λογικό μετά από αυτό που είδε ο Aro να μην θέλει να αρχίσει η μάχη. Οκ ναι μας έπιασαν κορόιδα τελικά, είδαμε 5 ταινίες Twilight για να καταλήξουν στο τέλος ο Jacob με την ψηφιακή κόρη της Bella
Προφανώς το τέλος είχε το χιλιοπαιγμένο happy end, έζησαν όλοι μαζί σαν μια ευτυχισμένη οικογένεια, και εμείς καλύτερα. ΤΕΛΟΣ....
Πιστεύω ότι δεν θα μπορούσε να τελειώσει χειρότερα το Twilight, πραγματικά. Ένας φίλος με ρώτησε "και τι θα άλλαζε αν γινόταν η μάχη;" πολλά θα άλλαζα, θα είχε πεθάνει η μισή οικογένεια Cullen, και λύκων όπως επίσης οι Volturi. Όλοι θα είχαν χάσει το έτερον ήμισυ, την αδερφή τους, έστω κάποιων που θεωρούν οικογένεια. Οπότε και happy end θα είχε η ταινία τουλάχιστον εσύ σαν θεατής δεν θα αισθανόσουν ηλίθιος που την παρακολούθησες, και γενικά θα ήταν ένα "τελειωτικό τέλος" τώρα άνετα μπορούν να συνεχίσουν τις ταινίες με κάποιο τρόπο και οι φαν χτυπιούνται για να γίνει κάτι τέτοιο. Έχουμε δει 1000 ταινίες με το ίδιο τέλος, κακό θα ήταν το Twilight να κάνει κάπως την διαφορά?


Review By Evh

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου